Tunceli'de terör örgütüne aynı gün iki darbe

Tunceli'de dün Nazımiye'ye saldıran teröristler uğradıkları hezimetin ardından Ovacık'a saldırmaya hazırlanırken beklenmediği anda vuruldular. Teröristler aynı gün içinde her iki ilçede de ağır kayıplar vererek kaçtı

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de terör örgütüne aynı gün iki darbe
Terör örgütünün Tunceli'de dün iki ayrı ilçeye sızma girişimi büyük bir hüsranla sonuçlandı. Sabah saatlerinde Nazımiye ilçesine akşam da Ovacık'a sızmaya çalışan terör örgütü, beklemediği bir karşılık aldı. Her iki ilçede de güvenlik güçlerinin anında karşılığı üzerine toplamda 4 terörist öldürüldü. Saldırıların tamamında ise 1 asker şehit düştü, 3 polis memuru yaralandı.

Nazımiye'deki sabah operasyonundan sonra akşam da Ovacık'ta eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen 2 terörist etkisiz hale getirildi. Alınan bilgiye göre, Ovacık-Hozat karayolunun Ovacık ilçe merkezine yakın noktasında devriye görevi yapan polis özel harekat ekibi, bir grup teröristle karşılaştı.

Çatışmada ilçe merkezinde eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen 2 terörist etkisiz hale
getirildi. Kaçan terör örgütü mensuplarının yakalanması için operasyon başlatıldı, bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, teröristlerin dün saat 21.45 sıralarında Ovacık ilçesine sızmaya çalıştığı belirtilerek, "Ovacık ilçesine sızmaya çalışan kalabalık terörist grubun güvenlik güçlerimizce fark edilmesi ile bölge anında yoğun ateş altına alınmış, 2 terörist vurularak ölü ele geçirilmiş ve diğer teröristler bölgeden kaçarak uzaklaşmışlardır. Güvenlik güçlerimizde herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ELE GEÇİRİLDİLER

Ölü ele geçirilenlerin üzerinden 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 şarjör, 4 el bombası ve örgütsel doküman çıktığı bildirilen açıklamada, kaçan teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Yorumlar