TSK, PYD'yi batıdan vurmaya başladı

Şu ana kadar Kilis'ten PYD hedeflerini vuran TSK, bu kez Afrin'in batısından Hatay'dan operasyon düzenledi

Google Haberlere Abone ol
TSK, PYD'yi batıdan vurmaya başladı

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Afrin'deki PYD hedefleri, bu kez Hatay'ın Kırıkhan ilçesine konuşlandırılan obüslerle vuruldu. Obüsler, şimdiye kadar YPG mevzilerini, çevresinde çatışmaların yaşandığı Azez'in karşısındaki Kilis'ten vuruyordu.

DHA'nın haberine göre, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde hava radar sistemlerinin bulunduğu bölgeye TSK tarafından fırtına obüslerin de konuşlandırıldı ve Suriye'deki PYD'ye ait stratejik noktalar obüslerle vuruldu. Kırıkhan'dan Suriye'de PYD'nin kontrolündeki Afrin'in kuzeyindeki Cindere bölgesinde bulunan Türkiye sınırına kuş uçuşu yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki PYD'ye ait tesislere 5 atış yapıldı. 

Böylece PYD kontrolündeki Afrin, Kilis'ten yapılan atışların yanısıra güneyindeki Hatay'dan ilk kez vurulmuş oldu. Ayrıca, TSK'nın Kilis'ten vurduğu PYD'nin silahlı kanadı YPG mevzileri, YPG ile muhaliflerin çatıştığı alanlardı. Bugünkü obüs atışları ise çatışmanın yaşanmadığı Afrin'i hedef aldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, önceki hafta güney sınırlarındaki incelemeleri sırasında bu bölgeyi de gezmiş, HAWK Batarya Komutanlığını ziyaret etmişti. Hava Savunma Komutanı Hava Korgeneral Nihat Kökmen ile 10 Şubat'ta bölgeyi ziyaret eden Orgeneral Ünal'ın ayrılışından sonra, burada hakim bir tepeye obüsler de yerleştirilmişti.

Yorumlar