STK'lardan Ankara saldırısına ortak tavır

Ankara'daki terör saldırısına sivil toplum örgütleri ve kurumlardan kınama mesajları geliyor

Google Haberlere Abone ol
STK'lardan Ankara saldırısına ortak tavır

Sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili taziye ve kınama mesajları yayınlıyor.

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Ankara'daki terör katliamını şiddetle lanetlediğini belirterek, "Nereden gelirse gelsin terörün tümü insanlığın en büyük düşmanıdır. Tarih boyunca insan ayrımı yapanlar terörün değirmenine su taşımışlar ve zeminini oluşturmuşlardır. İnsanım diyen herkesin terör karşısında kenetlenmesi gerekir. İnsanlığın ortak düşmanı olan terör, insanı insan yapan değerlerle birlik ve beraberlik içinde kucaklaşılarak aşılır" değerlendirmesinde bulundu.

Altun, terör katliamlarının ülkenin birlik ve beraberliğine, geleceğine yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Veli Demir de açıklamasında, "Eğitim-İş olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin 'terör bir insanlık suçudur' diyor, emperyalizmin güdümündeki terör örgütlerinin her türlü insanlık dışı yol ve yöntemleri deneyerek gerçekleştirdikleri bu katliamı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

BARIŞIN TESİSİNİ TALEP EDİYORUZ

Yargıçlar Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, terörün, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve barış talebinin aracı olamayacağının altı çizilerek, "Her türlü terörü, militarist yaklaşımı, barış ve demokrasi karşıtlığını kınıyoruz. Bu hain saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Türkiye'de kardeşçe ve güvenle yaşayabilmek için hemen, şimdi barışın tesisini talep ediyoruz. Şiddet ve gericilik bu ülkenin olağanı olmamalıdır" denildi.

Ankara Üniversitesine bağlı TÖMER Müdür Vekili Prof. Dr. Ertan Gökmen yazılı açıklamasında, eski çalışanlarından Hacer Peri Parlak'ın kızı Destina Peri Parlak'ın terör saldırısında hayatını kaybettiğini belirtti. Gökmen, "Terör, panik, korku, kaos ve ayrışma ister. Hepsine karşı inadına, sabır, sükunet, sağduyu, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış ve güçlü Türkiye olmalı. Terörün, barışın, kardeşliğin, insanlığın, ülkemizin, birlik ve beraberliğimizin en büyük düşmanı olduğunu tekrar vurguluyor, toplumun tüm kesimlerine sabır, sağduyu ve itidal çağrımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneğinden (İHD) yapılan yazılı açıklamada da katliamı gerçekleştirenler kınanarak, doğrudan sivillere yönelik bu saldırıların insanlık suçu olduğu vurgulandı.

SPOR DÜNYASINDAN TEPKİLER

Birçok sporcu, 30'u aşkın kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin de yaralandığı Ankara'daki saldırı için sosyal paylaşım siteleri üzerinden taziye mesajı yayımladı.

Amerikan Basketbol Ligi'ndeki (NBA) kariyerini noktaladıktan sonra Türkiye Basketbol Federasyonu'nda üst yönetici görevine getirilen Hidayet Türkoğlu, Twitter'daki "hidoturkoglu15" isimli hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'daki hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim" ifadelerini kullandı.

Barcelona Kulübü'nde oynayan milli futbolcu Arda Turan, Twitter hesabına, "Başımız sağ olsun cennet vatanım. Yüreğimiz yanıyor. Giden her can bizim, akan her damla gözyaşı bizim. Bu son olsun" yazdı.

Bir dönem Galatasaray forması giyen Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba, Twitter hesabından, Ankara'daki ve aynı gün ülkesindeki turist beldesi Grand Bassam'da bir otele yapılan silahlı saldırıları kınayarak, "Aynı göz yaşları... Daha iyi bir dünya için dua edin" paylaşımında bulundu.

Arsenal'de top koşturan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, "MesutOzil1088" adlı Twitter hesabına "Ankara için dua et" notunu düştü.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, "Ankara'da gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun", dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen ise "Terörü lanetliyoruz. Artık barış, sevgi, huzur istiyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun" mesajını paylaştı.

Sporcular tarafından paylaşılan diğer mesajlar şöyle:

Bayer Leverkusen forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu (hakanc10): "Çok zorlu geçen mücadele sonunda 3 puanı almayı başardık ama Ankara'daki olaydan sonra aklım şu an Türkiye'de."

Beijing Guoan'da oynayan milli futbolcu Burak Yılmaz (yilmazburak17): "Ülkemizin başı sağ olsun, teröre lanet olsun."

Borussia Dortmund'da top koşturan milli futbolcu Nuri Şahin (nurisahin): "Tüm ülke olarak başımız sağ olsun. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dilerim."

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski (Podolski10): "Çok keyifsiz bir pazar. Biz de o aralıkta Ankara'daydık. Tüm vefat edenlere başsağlığı diliyorum."

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Aurelien Chedjou (AurelienChedjou): "Ankara için dua et."

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani (luisnani): "Ankara..."

Yorumlar