Selahattin Demirtaş Kürtçe'yi cezaevinde öğreniyor

Azlen Zaza olan HDP Eş Başkanı Demirtaş, ceazevinde Kürtçe öğrenmeye başladı. Demirtaş, daha önce yaptığı bir konuşmada Kürtçe'yi öğrenememesini devletin ayıbı olarak nitelendirmişti

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş Kürtçe'yi cezaevinde öğreniyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Daha önce bir miting sırasında yaptığı konuşmada Kürtçe bilmemesini devletin ayıbı olarak dillendiren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 2000'li yıllara kadar Kürtçe konuşmanın yasak olduğu cezaevinde şimdi Kürtçe öğrenmeye başladı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ilk kez konuştu. Terör soruşturması kapsamında tutuklanarak 4 Kasım'da Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eşi Başak Demirtaş ilk kez konuştu. Başak Demirtaş'ın cezaevi ziyaretine Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Bahar Demirtaş da katılmıştı.

Demirtaş’a günde 5 gazete verildiğini, televizyon izleme şansının olduğunu, gelen mektupları yanıtlamaya çalıştığını dile getiren Başak Demirtaş şunları söyledi: Roman ve şiir kitapları okuyor. En son Aslı Erdoğan’ın romanlarını götürdüm. Mehmet Uzun’un Kürtçe kitaplarını götürdüm. Kürtçe sözlük, dergi kitap istedi. Dil üzerine çalışıyor. İçerden ve dışarıdan, farklı şehirlerden, dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda mektup geliyor. 

DEMİRTAŞ NE İLE SUÇLANIYOR?

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyet'i ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanı'na hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs.

Yorumlar