Sabancı suikasti sanığı ilk kez konuştu

Sabancı suikasti zanlısı İsmail Akkol, hakkında delil bulunmadığını savunarak iddia edilen üçüncü kişinin kendisi olmadığını savundu

Google Haberlere Abone ol
Sabancı suikasti sanığı ilk kez konuştu
Sabancı Center'da Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanığı, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, yargılandığı mahkemede 20 yıl sonra ilk kez savunma yapıyor.  Habertürk'ün haberine göre, Yunanistan'dan eylem yapmak için geldiği Türkiye'de yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, bugün hakim karşısına çıktı.

Sabancı Center suikastı sanığı İsmail Akkol, "Sabancı Center'in girişindeki güvenlik kamerasından elde edilen Mustafa Duyar olduğu belirtilen kişinin yanındaki fotoğraf bana ait değil. Bana benzeyebilir. Ama bana ait değil. Mustafa Duyar ile Fehriye Erdal'ı şahsen tanımıyorum. Duyar'ın benimle ilgili hiçbir beyanını kabul etmiyorum. Kendisi haindir" iddiasında bulundu.

'HAKKIMDA DELİL YOK'

İsmail Akkol, "Mustafa Duyar'ın anlatımları dışında hakkımda başka bir delil yok. Olay yerinde parmak izim var mı? Benim DNA örneğim var mı? Yok. Sadece Mustafa Duyar öyle dedi, böyle dedi deniliyor. Hakkımda başkaca bir delil yoktur" diye konuştu.

'KAÇAKÇILARDAN ALDIĞIM SAHTE KİMLİKLERİ KULLANDIM'

Mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayan Akkol, "Bana sorduğunuz Ercan Kartal, Mustafa Duyar, Fahriye Erdal'ı şahsen tanımıyorum. Hiç yan yana gelmedim. Almanya'ya gitmedim. Almanya'ya gitmediğim için Disburg'ta da kalmadım. Oradan da sahte pasaport ile Suriye'ye Şam'a gitmedim. Saçma değil mi? Şam'a gitmek için niye Avrupa'yı dolaşıyım. Niye önce Yunanistan'a, oradan Almanya'a, oradan da Şam'a gideyeyim. Size saçma gelmiyorum mu ? O zaman Şam'a giderdim. Şam'da Remzi Uçucu'nun evinde kalmadım. İsmim ve fotoğrafım gazetelerde basında medyada yer aldığı için kendi imkanlarımla sahte kimlikle yurtdışına gittim. Kaçakçılardan aldığım sahte kimlikleri kullandım" iddiasında bulundu.

Yorumlar