PYD'yi bombalayan topların yeri değiştirildi

TSK, Suriye sınırında PYD mevzilerini vuran fırtına obüsleri farklı bir noktaya konuşlandırıldı

Google Haberlere Abone ol
PYD'yi bombalayan topların yeri değiştirildi

TSK’nın son günlerde Suriye’de PYD bölgesine müdahalede kullandığı obüsler, bu sabah Kilis sınırındaki Akçabağlar üs bölgesinden alınarak Yüksektepe Hudut Karakolu çevresine taşındı.

Suriye’de rejim güçlerinin Rusya’nın hava desteğiyle Halep’in kuzeyine başlattığı operasyonun ardından PYD’nin silahlı kanadı YPG, Azez’e yakın noktadaki Minnig Havalanı ve çevresi ile Tel Rıfat Kasabasının kontrolünü ele geçirdi. Bu gelişmenin ardından Tükiye tarafına ateş açınca Kilis sınırındaki Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu topçu birlikleri ateşin açıldığı PYD denetimindeki bölgeye Fırtına obüsleriyle top atışı yaparak karşılık verdi.

Cumartesi gününden bu yana top atışlarının yapıldığı Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu Fırtına obüsleri ile zırhlı araçlar, bu sabah askeri TIR’lara yüklendi. Güvenlik önlemleri arasında buradan taşınan obüs ve zırhlı araçlar daha sonra Suriye sınırındaki bir başka nokta olan Yüksektepe Hudut Karakolu bölgesine taşındı. Obüs ve diğer zırhlı araçların taşındığı Yüksektepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki yüksek noktalara namluları Suriye tarafına çevrili olarak konuşlandırıldı.

PYD HEDEFLERİ VURULMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan PYD'nin Suriye'deki hedefleri vurulmaya devam ediyor. PYD'nin Azez'i almaya çalışması, Minniğ Hava Üssü'nden geri çekilmemesi top atışlarının sürmesine neden oluyor. Başbakan Davutoğlu, hava üssünün boşaltılıncaya kadar bombalanacağını söylemişti.

Yorumlar