Polis okulundan atılanlar tazminat ödeyecek

Polis okullarındaki eğitim süresi tamamlanmak üzereyken mecburi görev sürecinde okuldan ayrılan ya da atılanlar tazminat ödeyecek

Google Haberlere Abone ol
Polis okulundan atılanlar tazminat ödeyecek

Emniyet teşkilatında görevlendirilmek üzere Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumlarıyla diğer fakülte ve yüksekokullarda okutulan öğrencilerden, mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde istifa eden ya da ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenlerden, devletçe yapılan öğretim masraflarının yasal faiziyle tazmin edilmesine ilişkin şartları düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğü adına okutulan öğrencilerden, mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde istifa edenler, ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenler ya da başka bir sebeple ayrılanlara yapılan öğretim masrafları yasal faiziyle hesaplanacak.

Kefalet tutarı, öğrenciler için yapılan masraflar hesaplanarak çıkan tazminat tutarına her yıl için yüzde 10 oranında artış eklenerek belirlenecek. Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenen tutar üzerinden hazırlanan taahhütname ve kefalet senedi, eğitim kurumlarına yeni alınacak öğrenci, velisi ve kefillerce imzalanıp notere tasdik ettirilecek.

İlişiğin kesilmesinin ardından öğretim masrafları, asıl borçlu olarak öncelikle reşit ise öğrenci, değilse veli, masrafların asıl borçludan alınamaması durumunda ise kefalet sözleşmesinde yer alan kefillerden tazmin edilecek.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra zorunlu hizmet süresini tamamlamadan sağlık ve ölüm sebepleri hariç meslekten ayrılanların tazminat hesaplamaları da bu yönetmeliğin hükümlerine göre yapılacak.

Yorumlar