PKK ve IŞİD hedefleri eş zamanlı vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, IŞİD ve PKK hedeflerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
PKK ve IŞİD hedefleri eş zamanlı vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütü PKK hedeflerine yönelik operasyon düzenlendi. Teröristlere ait sığınak ve barınaklar imha edildi. Ayrıca; Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye atış hazırlığındaki DAEŞ hedefleri yok edildi. Operasyonda 19 DAEŞ terör örgütü mensubu öldürüldü.

Operasyonlarla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "27 Haziran 2016 tarihinde 13.04-15.06 saatleri arasında Irak kuzeyi Kandil bölgesine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 7 hedef (teröristlerin içinde bulunduğu sığınak ve barınaklar) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hasar ve zayiat tespiti devam etmektedir. 

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

DAEŞ HEDEFLERİNE OPERASYON

27 Haziran 2016 tarihinde Suriye Kuzeyinde Türkiye’ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait silah mevzii, Katyuşa ve havan silahlarından oluşan 35 hedef TSK tarafından yapılan Fırtına obüsü ve ÇNRA atışları ile koalisyon uçakları tarafından yapılan 9 hava harekâtı sonucunda imha edilmiştir.

Yapılan atışlarda ilk tespitlere göre en az 19 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 savunma mevzii ve üzerinde silah monteli bir araç imha edilmiştir."

Yorumlar