PKK'lıların hücre evine baskın: 4 ölü

Şanlıurfa'da PKK'lı teröristlerin kaldığı eve operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
PKK'lıların hücre evine baskın: 4 ölü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerine saldırı için gönderdiği teröristlere ağır bir darbe vuruldu. Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde polis ekiplerinin bir eve düzenlediği hava destekli operasyonda, 2'si kadın, 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir grup teröristin, ilçeye geldiği bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Özel harekat polisleri, Demirci Mahallesi'ndeki bir eve, hava destekli operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına PKK'lı teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada, 2'si kadın, 4 terörist ölü ele geçirildi.

Şanlıurfa Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimiz Viranşehir İlçesi'ne bağlı Demirci Mahallesi'nde bir eve yapılan operasyon sonucu terör örgütünün dağ kadrosunda oldukları tespit edilen 2 kadın, 2 erkek olmak üzere 4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

EVİ BOMBALARLA DÖŞEMİŞLER

Hücre evinde yapılan ön incelmede ölen teröristlerin patlayıcılarla tuzaklama yaptıkları tespit edilmesi üzerine olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Uzman ekipler, evde bulunan patlayıcıları kontrolü bir şekilde imha etti. Evde yapılan aramada ölen teröristlerin yanında otomatik silah, el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Silah ve mühimmatlara el konulurken, teröristlerin cesetleri otopsi ve kimliklerinin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Çatışmanın yaşandığı bölgede giriş ve çıkışlar araç ve yaya trafiğine kapatılırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yorumlar