Pereira: "Burada devam etmeye değer mi?"

Vitor Pereira, Ankara'da yaşanan patlama nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getirdi ve "bu şartlar altında hiçbirimizin ailesi güvende değil. Burada böyle devam etmeye değer mi" diyerek 'ayrılık' imasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Pereira: "Burada devam etmeye değer mi?"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kayserispor maçının ardından enteresan açıklamalar yaptı. Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Portekizli çalıştırıcı, karşılaşma sonrası çıktığı Lig TV canlı yayınında ve basın toplantısında 'ayrılık' imasında bulundu.

İlk olarak yayıncı kuruluşta kameraların karşısına geçen Pereira, son derece üzgün bir ses tonuyla "aslında böyle olaylar meydana gelince, futbolda olanlar çok anlamsız bir hal alıyor. Aileler acı çekiyor, insanlar büyük üzüntü yaşıyor. Yakınlarını kaybeden birçok aile var. Onlara başsağlığı diliyorum. Anlayamıyorum, nasıl mümkün olabiliyor böyle olaylar? Hep savaş isteyerek yaşayan insanlar nasıl olabiliyor bunu gerçekten kavrayamıyorum. Tanrı barış istiyor. Tanrı bu dünyayı, biz barış içinde yaşayalım, çocuklarımızın büyüdüğünü görebilelim diye yarattı ama maalesef hep savaş isteyerek hayatına devam eden insanlar var. Onlar ne düşünüyor, ne istiyor ben anlayamıyorum. Olayı duyar duymaz ailemi düşündüm. Şu anda sadece ailemi ve çocuklarımı düşünüyorum. Kafamda 'değer mi burada, bu şekilde devam etmeye?' sorusu var. Hayatımıza devam ediyoruz ve aniden böyle bir olay oluyor ve insanlar ölüyor. Bu durum çok büyük üzüntü veriyor. Umarım barış gelir, huzur gelir her yere. O zaman biz tekrar futbol konuşabiliriz" dedi.

Vitor Pereira, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında da Ankara'da 37 kişinin öldüğü patlama nedeniyle yaşadığı üzüntüyü anlattı. Portekizli çalıştırıcı hislerini "isterim ki futbol konuşalım ama mevcut şartlarda bu imkânsız. Hepimiz ailelerimizi, hayatımızı düşünüyoruz. Futbol önemsiz. İnsanlar yakınlarını, ailelerini kaybediyor. O ailelerin yanında olduğumu belirterek samimi olarak başsağlığı diliyorum. Anlayamıyorum. Çok üzgünüm, yapacak bir açıklama yok. Huzur olsun, barış içinde yaşasın insanlar. Hiçbirimizin ailesi güvenli değil bu şartlar altında. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum" diye ifade etti.

Yorumlar