Osman Baydemir gözaltına alındı

HDP'li Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Osman Baydemir gözaltına alındı

Sonhaberler | Haber Merkezi

HDP'li milletvekilleri Osman Baydemir ile Ahmet Yıldırım Diyarbakır'da gözaltına alındı. Baydemir ve Yıldırım, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ile Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, KCK davasının duruşması için geldikleri Diyarbakır Adliyesi’nde gözaltına alındı. Bugün duruşması yapılan KCK ana davasının sanıkları arasında bulunan HDP’li Ahmet Yıldırım ile Osman Baydemir milletvekili oldukları için dosyaları ayrılmıştı. Baydemir ve Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 8 milletvekili için mahkeme zorla getirilme kararı vermişti. Baydemir ve Yıldırım ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İKİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA 

HDP'den yapılan açıklamada Yıldırım ve Baydamir'in yanı sıra Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in de gözaltına alındığını açıkladı.

MİLLETVEKİLİ ADIYAMAN DA GÖZALTINDA

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman gözaltına alındı. Kişisel Twitter hesabından gözaltına alındığını duyuran Adıyaman, "Zorla getirme kararı ile İstanbul'da şu an evden alındım. Çağlayan Adliyesi'ne götürülüyorum" diye yazdı. "Doktor raporu alındıktan sonra İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne getirildiğini" söyleyen Adıyaman, "Segbis üzerinden Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi ifade alacak" ifadesini kullandı.

Adıyaman'ın, Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir davada hakkında zorla getirilme kararı verilmesinin ardından, İstanbul'da talimatla ifadesi alındı. Milletvekili Adıyaman'ın, Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir davaya katılmadığı gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı verilmesinin ardından, ifadesinin alınması amacıyla talimat yazıldığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine, İstanbul'da olduğu belirlenen Adıyaman, bulunduğu adrese giden polislerin tebligatta bulunmasının ardından, ifadesinin alınması amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Burada Adıyaman'ın, Iğdır'daki mahkemeye SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) aracılığıyla bağlanarak ifadesi alındı. İfade işleminin ardından Adıyaman, avukatıyla adliyeden ayrıldı.

Yorumlar