Operasyonda sağ kalan tek terörist böyle teslim oldu

Tunceli'de düzenlenen operasyonda 13 teröristin öldürüldüğü bölgede sağ kalan tek PKK'lının teslim olma anı görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
Operasyonda sağ kalan tek terörist böyle teslim oldu
Terör örgütü PKK'ya yönelik Türkiye'nin her tarafında devam eden operasyonların Tunceli ayağında örgüte ağır darbe vuruldu. Tunceli Valiliği, merkez Kutu Deresi vadisinde 16 Ekim'de başlatılan hava destekli operasyonda 6'sı kadın 13 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 PKK'lının ise yaralı yakalandığını açıkladı. 

Operasyonda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme de ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 16 Ekim tarihinde Merkez Kutu Deresi bölgesinde güvenlik güçlerince başlatılan hava harekatı ve sonrasında karadan devam eden operasyonlar sonucunda 6'sı kadın ve 7'si erkek olmak üzere toplamda 13 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 1 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi. Bölgede terör örgütlerine ait sığınak ve yaşam alanları tespit edildiği belirtilen açıklamada, ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemeler ile ilgili şöyle denildi:

"Tespit edilen sığınak ve yaşam alanları içerisinde; 1 dürbünlü M-16 piyade tüfeği, 5 boş şarjör, 111 fişek, 7 Kalaşnikof piyade tüfeği, 32 boş şarjör, 735 Kaleşnikof piyade tüfeğine ait dolu fişek, 3 savunma tipi el bombası, 1 el dürbünü, 1 araç tipi telsiz, 2 el telsizi, 1 ses kayıt cihazı, 400 kg amonyum nitrat, 10 şarjör,

1 jeneratör, 5 küçük tüp, 9 büyük tüp, 7 bidon benzin (yaklaşık 310 lt), 22 mavi varil, 3 top kablo, 4 akü, 3 bidon pil (yaklaşık 250-300 adet), 20 pil bloğu ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman, örgüt kıyafeti ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerden silah, mühimmat, örgütsel doküman ve yayınlar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Yaşam ve temizlik malzemeleri ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay yerinde imha edilmiştir. Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."

Yorumlar