Öldüren iğneye 600 bin lira tazminat

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hemşirenin yanlışlıkla 10 kat fazla yaptığı kan sulandırıcı iğne nedeniyle hayatını kaybeden 16 aylık Zeynep Mustak için açılan manevi tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, aileye faizi ile birlikte 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Google Haberlere Abone ol
Öldüren iğneye 600 bin lira tazminat
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olduktan sonra kanında pıhtı oluşan Hatice ve Gültekin Mustak çiftinin 16 aylık kızları Zeynep Mustak, nöbetçi hemşirenin yanlışlıkla 10 kat fazla yaptığı kan sulandırıcı iğne nedeniyle kan kusarak hayatını kaybetti.

Talihsiz bebeğin ailesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Mahkeme aileye faizi ile birlikte 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, 2 yıllık yargılama sonucunda aileyi haklı bularak anne ve baba için 250’şer bin lira, minik Zeynep’in 7 yaşındaki ablası için de 50 bin lira tazminat ödenmesini karar bağladı. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Denizli’de yaşayan Mustak çiftinin kızları Zeynep, kalp rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören minik kızın, ameliyat edildikten sonra kanında pıhtılaşma oluştu. Bunun üzerine nöbetçi hemşire G.Ç. tarafından küçük Zeynep’e normalde 0,7 dzm yapılması gereken kan sulandırıcı iğne yanlışlıkla 7 dzm yapıldı. İğnenin ardından fenalaşan Zeynep, bir gün sonra kalp durması sonucu yaşamını kaybetti.

İĞNE YAPARKEN HEMŞİRENİN ELİNİ TUTTU 

Avukatı Mehmet Emin Keleş’ten davayı kazandıklarını duyunca telefonda uzun süre ağlayan baba Gültekin Mustak, “Kızıma sadece bir su damlası şeklinde yapılan ilacın, normalden çok fazla yapılmak üzere olduğunu gördüğümde hemşirenin elini tutmuş ve hata yaptıklarını söylemiştim. Buna rağmen hemşire beni dinlemeyerek iğneyi vurdu. Kızım bu olaydan bir gün sonra kan kusarak yaşamını yitirdi. Kazanılan hiçbir para kızımı geri getirmeyecek” dedi. 

Anne Hatice Mustak ise, “Tazminat ve para benim için önemli değil. Ben çocuğumun ölümüne sebep olanların cezalandırılmasını istiyorum ki bu olay başka çocukların da başına gelmesin. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı da biz bu parayı almasaydık” diye konuştu.

"CEZA DAVASI AÇACAĞIZ"

Ailenin avukatı Mehmet Emin Keleş ise, “Kararı 7 yaşındaki ablası yönünden temyiz ettik. Mahkemenin takdir ettiği 50 bin lira çok azdır. 7 yaşında bir çocuğun 1,5 yaşındaki kardeşini kaybetmesi nedeniyle duyduğu üzüntü anne ve babanın duyduğu üzüntüden daha az olamaz. Mahkemece, en az onlar yönünden hükmedilen tazminat miktarı kadar tazminata hükmedilmesi gerekir” dedi.

Keleş, "Ayrıca olaya sebebiyet verenler hakkında adli tıp raporu ve mahkeme kararı doğrultusunda savcılığa başvurarak soruşturma açılmamasına ilişkin kararının kaldırılması ve kovuşturmaya başlanılması için gerekli başvuruları yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar