Nokta dergisi yöneticileri hakkında ikinci dava

Nokta dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 12 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
Nokta dergisi yöneticileri hakkında ikinci dava

Nokta dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan hakkında, derginin 18. sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şehit cenazeleri önünde "özçekim" yapmış gibi gösteren resim nedeniyle, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 12 yıl 2 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Güven ve Çapan sanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, şüpheliler Güven ve Çapan hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' ve ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçlarından ayrı ayrı 1,5 yıldan 12 yıl 2 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin, kabulüne karar verildi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 15 Nisan'da yapılmasına hükmetti.

İLK DAVA

Nokta dergisinin 2 Kasım'daki kapağında bulunan resim ve iç kısımda yer alan ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, derginin yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme'' suçundan yirmişer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Sanıklar Çapan ve Cevheri'nin yargılanması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Yorumlar