Mirzabeyoğlu davası emsal olabilir

28 Şubat mağdurları tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu’nun beraat kararının emsal olmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Mirzabeyoğlu davası emsal olabilir

Tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu’yla ilgili beraat kararı Türkiye’de karanlık bir sayfayı kapatırken, 28 Şubat mağdurları için yeni bir umut ışığı oldu. Mirzabeyoğlu davasında adaletin 17 yıl gecikmeli de olsa tecelli etmesi, 28 Şubat’tan dolayı cezaevinde yatan mahkumlar için ‘Emsal’ beklentisi oluşturdu.

Geçtiğimiz hafta, 20 yıldır cezaevinde olan 28 Şubat mağduru Cihat Özbolat’ın abisi Özer Özbolat Star’a konuşarak, mağduriyetlerin giderilmesini istemişti. Mirzabeyoğlu’nun tahlisiyesinden sonra da açıklamada bulunan Özbolat, “22 yıldır kardeşim cezaevinde. Artık mağdur olmak istemiyoruz, kardeşim ve aynı durumunda olanların serbest bırakılması gerekiyor. 22 yıldır evladının özlemiyle yanan Annemizin gözleri yolda” dedi.

28 Şubat’ın cezaevinde unutulan diğer mağdurlarından Ethem Köylü’nün ağabeyi Mustafa Köylü ise Mirzabeyoğlu’nun beraat kararına çok sevindiğini söyledi. Köylü, “Bu kararın emsal teşkil etmesini bekliyoruz. Ergenekon, Balyoz, Gezi davaları beraat etmişken 22 yıldır hücrede tutulan ağabeyimin evine dönmesini bekliyoruz” dedi.

Yorumlar