Mihraç Ural Twitter'da hortladı

Suriye'de Ahraruş Şam tarafından öldürülen Mihraç Ural'ın Twitter hesabından 'öldüremediniz' şeklinde bir mesaj atıldı. Mesaj kısa sürede Türkiye'deki birçok Mihraç Ural ve Beşar Esad sempatizanı internet sitesi tarafından, "Mihraç Ural ölmedi" şeklinde haberleştirildi. Ancak kısa süre sonra mesaj silindi.

Google Haberlere Abone ol
Mihraç Ural Twitter'da hortladı

 

Suriye'de öldürüldüğü iddia edilen Mihraç Ural'ın Twitter hesabından atılan mesajlar şaşırttı. Esad karşıtı Ahraruş Şam örgütü Mukaveme Suriye örgütü lideri Mihraç Ural'ı öldürüldüğünü açıklamıştı. 

Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise 'Güvenlik kaynakları Suriye iç savaşında Esad rejimine hizmet eden milis güçlerin komutanlarından ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2013’te düzenlenen bombalı saldırının sanığı Mihraç Ural’ın, muhaliflerin saldırısında öldüğünü doğruladı" denilmişti.

Ural'ın örgütü geçen hafta yazılı bir açıklama yaparak 27 Mart gününden beri Ural'la irtibatlarının kesildiğini duyurmuş ancak ölüp ölmediğine dair herhangi bir bilgi vermemişti.

Sosyal medyayı çok sık kullanan Ural'ın Twitter hesabından dün akşam atılan bir mesaj ise bir anda kafaları karıştırdı. Ural'ın hesabından "Yalan ve kurgularınızın sevincini kursağınızda bırakacağım" yazıldı.

Ancak bu mesaj sabaha karşı silindi ve yerine "MUKAVEME SURİYİ'den AÇIKLAMA: 'Hiçbir dost kaygıya kapılmasın. Uygun koşulda en geniş açıklama yapılacaktır..!'' yazıldı.

Tweet'lerin silinmesi Mihraç Ural hesabını takip edenler arasında şaşkınlık yarattı. Bazı takipçiler "Örgütte erken kalkan Twit atıyor" yorumunda bulunurken, bazıları da kullanılan üslubun Ural'a ait olmadığını, mesajların sahte olabileceğini belirtti.

KARAKTER FARKLILIĞI

Ural'ın hesabından atılan mesajlarla ilgili dikkat çeken bir başka nokta ise karakretler oldu. Ural tarafından daha önce atılan yazı karakterleri "Türkçe", ancak dün akşam atılan mesajların yazı karakteri, "İngilizce" klavyeden. Bu da mesajları atan kişinin Ural olmadığı iddiasına güçlendiriyor. 

 

Yorumlar