Kuzey Marmara Otoyolu ücretleri belli oldu

Bakan Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki 169 km'lik Kurtköy–Akyazı arası geçiş ücreti 19 lira artı KDV olarak belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Marmara Otoyolu ücretleri belli oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin sonucunu açıkladı. Bakan Yıldırım yol ücretlerini de duyurdu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy-Akyazı kesimi işinin yap-işlet-devret modeliyle ihalesini Limak İnşaat-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun kazandığını açıkladı.Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bugün 'Kuzey Marmara Otoyolu' ile ilgili ihale sonucunu açıkladı.İhaleyi Limak-Cengiz Ortak Girişi kazandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin yapılış şekli şöyle; verilen trafik garantileri, km başına belirlenen geçiş ücretleri var. Buna karşılık en az işletme süresi veren firma kazanmış oluyor. Buna göre kazanan ortaklık Limak Cengiz Ortak Girişimi'dir. Verdiği süre 6 yıl 9 ay 12 gündür.

8 KONSORSİYUM TEKLİF VERMİŞTİ

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu ay başında 3.Boğaz Köprüsü Kuzey Marmara otoyolu projesinin Avrupa kısmında Kınalı-Odayeri, Asya kısmında Kurtköy-Akyazı kesimi iki ayrı paket halinde Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle ihaleye açılmıştı. İhaleiçin 8 konsorsiyum teklif vermişti.İŞTE O ŞİRKETLERİhale için Cengiz İnşaat-Limak İnşaat Ortak Girişim Grubu, Makyol İnşaat, Kolin İnşaat-Kalyon İnşaat-Hasen Yapı Ortak Girişim Grubu, Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat Ortak Girişim Grubu, Nurol İnşaat-Özaltın İnşaat-Fernas İnşaat-Özgün İnşaat Ortak Girişim Grubu, STFA Holding-Gülsan İnşaat-Yapı Merkezi Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş İnşaat-İçtaş Altyapı Yatırımları-Astaldi SpA-Astaldi Concessioni SpA Ortak Girişim Grubu ve Çelikler İnşaat-YSE Yapı Sanayi Tic. AŞ- Polat Yol Yapı Sanayi Ortak Girişim Grubu teklif vermişti.



İŞTE ÜCRETLER

Bakan Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki 169 km'lik Kurtköy–Akyazı arası kısmın ihalesini Limak–Cengiz ortaklığının kazandığını belirterek, bu kısım için geçiş ücretinin 19 lira artı KDV olduğunu duyurdu.

88 km'lik Kınalı–Odayeri arasındaki otoyolun ihalesini ise Kalyon–Kolin ortaklığı kazandığını ifade eden Bakan Yıldırım, bu kısmın geçiş ücretinin ise 10,5 lira artı KDV olduğunu açıkladı.

Yorumlar