Küçük çocuğa asitli saldırıya 24 yıl hapis talebi

Ünlü bir lokantada üç yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle tutuklanan Cihan Araçman hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istendi

Google Haberlere Abone ol
Küçük çocuğa asitli saldırıya 24 yıl hapis talebi

İstanbul Ataşehir'deki ünlü bir lokantada geçen Ekim ayında 3 yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle tutuklanan Cihan Araçman hakkında, "Çocuğu ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından toplamda 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi. İddianamede çocuğun durumunu ilişkin "Çevresinde kendisine sevgi ile yaklaşan aile yakınlarının yüzlerini ve hatta ağladıklarını göremediği, gözlerinde mutluluğun görünmediği 4 yaşlarında bir erkek çocuk görselleri mevcuttur..." ifadeleri yer aldı.

Doğan Haber Ajansı’nda (DHA) Arzu Kaya’nın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianamede, mağdur Y.K.'nin, şüpheli Cihan Araçman'ın yeğeni olduğu, diğer mağdur çocukları E.E. ile B.Ö.'nün de olayın gerçekleştiği yerde bulunduğu ifade edildi.

Olayın meydana geldiği 17 Ekim 2015 tarihinden birkaç gün önce söz konusu restoranın güvenlik kameralarının arızalandığı belirtilen iddianamede, güvenlik kameralarının rızalanması ile eylem arasında ilgi bulunup bulunmadığının tespit edilemediği dile getirildi.

Cihan Araçman hakkında, mağdur Y.K.'ye yönelik, “Çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, şüpheli hakkında diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö.'ye yönelik de, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçlarını işlediği gerekçesiyle de 8 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Toplamda 13 yıl 8 aydan 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yorumlar