KPSS davasında savunmalar alındı

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında "FETÖ kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davada tutuksuz 6 sanığın savunması alındı

Google Haberlere Abone ol
KPSS davasında savunmalar alındı

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişinin "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından yargılandığı davada tutuksuz 6 sanığın savunması alındı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanıkların gelmesi üzerine resen duruşma yapılmasına karar verdi.

İddianamede "FETÖ/PDY'nin Ankara bölge mali sorumlusu" olduğu öne sürülen sanık Süleyman Savat, savunmasında, KPSS'ye ne kendisinin ne de birinci, ikinci ve üçüncü derece yakınlarının girdiğini, ailesinde memur bulunmadığını söyledi.

Serbest mali müşavir olduğunu bildiren Savat, sınav sorularının sanıklara dağıtıldığı kaydedilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin Genel Sekreteri, firari sanık Mehmet Hanefi Sözen ile ilişkisi konusunda ise şunları dile getirdi:

"İddianamede kendisiyle bir kez görüştüğüm ifade ediliyor. 2008 itibarıyla Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin muhasebesinin tutulması amacıyla Galip Demirel ile anlaşma yapmıştık. O zaman Sözen, bu derneğin genel sekreteriydi. Yüz yüze tanıştığımı hatırlamıyorum. Bu iş anlaşmasından kaynaklı bir kez görüşmüş olabilirim."

Turgut Özal Üniversitesinin mütevelli heyetinde görev yaptığını anlatan Savat, sanıklardan Bülent Sırtaş'ın da mütevelli heyetinde olduğunu, bu sayede tanıştıklarını söyledi.

Sanıklardan Abidin Pişgin'in, üniversitenin hastane müdürü olduğunu belirten Savat, mütevelli heyetinde yer aldığından, onunla görüştüğünü kaydetti.

Savat, 15 farklı bankada hesabı bulunduğunu aktararak, MASAK raporlarına göre, para transferiyle suçlanmadığını ifade etti.

"Suçlamaların asılsız olduğunu" savunan Savat, beraatını istedi.

 

Davanın 31 tutuklu sanığı bulunuyor.

Yorumlar