Kış Türkiye'nin batısına da uğradı

Türkiye'nin doğusunda günler öncesinden kendini tam hissettiren kış, dün akşamdan itibaren ülkenin batısında da kendini iyice hissettirdi. Birçok şehirde okullar tatil edildi. Ege Denizi'nde fırtına etkili oldu. Ankara dahil birçok yerde yollar kar nedeniyle kapandı. Bazı noktalar da trafik kazaları meydana geldi. İstanbul'da ise kar alarmı verildi

Google Haberlere Abone ol
Kış Türkiye'nin batısına da uğradı

Son Haberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin batı illerinde de kar yağmaya başladı. İstanbul ve Ankara'da kar alarmı verildi. Ankara'da dün akşam başlayan kar nedeniyle okullar tatil edildi. İstanbul'da ise şehir genelinde alarm düzeyine geçildi. Şu ana kadar 17 ilde okullar tatil edildi. Bazı illerde yollar kar nedeniyle kapandı. 

AFYON-ANKARA YOLU KAPANDI

Afyonkarahisar-Ankara karayolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin Karayolları 31. Şube Şefliği yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Afyonkarahisar ve çevresinde soğuk hava ile etkili olan şiddetli tipi, günlük yaşamı ve şehirler arası ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Afyonkarahisar'da dün akşam başlayan ve etkisini artıran kar yağışı, Afyonkarahisar'ı Ankara, Antalya, İzmir, Uşak ve Kütahya'ya bağlayan yollarda ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Afyonkarahisar-Ankara karayolunda, 40. kilometresindeki Köroğlu Beli mevkisinde kar ve tipinin görüş mesafesini iyice düşürmesi yüzünden ulaşım sağlanamıyor. Ankara yönünden gelen araçlar Bayat ilçesinde, Afyonkarahisar yönünden gidenler ise İscehisar ilçesinde bekletiliyor.

Yolun kapalı olmasından dolayı Ankara yönüne gidecek otobüslerin seferleri de iptal edildi. Afyonkarahisar Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden otobüslerin çıkışına izin verilmiyor.

Kar ve tipinin etkisini yitirmesinin ardından Afyonkarahisar-Ankara karayolu yeniden ulaşıma açılacak.

THY SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da başlayacak ve hava ulaşımını olumsuz etkileyeceği beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Atatürk Havalimanı'nda seferlerin yüzde 15 azaltıldığını duyurdu.

DHMİ tarafından açıklanan bilgi notunda şöyle denildi: 

“29.12.2016 Perşembe öğleden sonra başlayıp, 31.12.2016 öğleden sonraya kadar olumsuz meteorolojik şartlar beklenmektedir. Beklenen ağır meteorolojik şartlar ( kar yağışı, buzlanma ve kuvvetli rüzgar) sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda seferler yüzde 15 oranında azaltılmıştır."



İstanbul başta olmak üzere tüm yurda etkisi altına alacak kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları, iç ve dış hat olmak üzere toplam 23 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları’nın kar yağışı nedeniyle iptal ettiği seferler şöyle; İç hatlarda, Konya, Kütahya, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Denizli, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Sivas, Erzurum, Trabzon. Dış Hatlarda ise Erbil, Bakü, Tahran, Bükreş, Varna, Hamburg, Brüksel olmak üzere 23 seferini iptal etti.

MARMARA'DA SEFERLER İPTAL

İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) dış hat seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.45 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş ve Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 09.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve Yalova-Tuzla-Kartal, 11.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 18.45 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Bandırma-Yenikapı hattındaki 18.30 hızlı feribot seferi programdan çıkarıldı.

Aynı gerekçeyle 06.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş, 07.10 Bostancı-Kartal-Yalova ve 07.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü ile 07.00 Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferleri de yapılamadı.

BUDO

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, 07.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 08.30 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece), 09.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Aynı gerekçeyle 10.30 İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya), 10.45 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 11.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 12.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

EGE'DE FIRTINA

Kuzey Ege'de fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin yetkililerinden alınan bilgiye göre, poyraz fırtınası nedeniyle Geyikli-Bozcaada ile Gökçeada-Kabatepe hatlarında bugün yapılması planlanan feribot seferlerinin tümü iptal edildi.

Diğer hatlardaki seferler ise tarifede belirtilen saatlerde gerçekleştirilecek.

ANKARA DAHİL 17 İLDE OKULLAR TATİL

Ankara başta olmak üzere 17 ilde okullar tatil edildi. 

İSTANBUL VALİSİNE TATİL TWEETLERİ

Meteoroloji, İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Öğrenciler de 'acaba İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?' sorusunun yanıtını beklemeye başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin'den henüz kar tatili ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Yorumlar