Kayyumun kovduğu Zaman ekibi yeni gazete çıkardı

Gülen grubu, mahkeme kararıyla kayyum atanan Zaman Gazetesi'nin yerine yeni bir gazete çıkardı. Öte yandan kayyum atamasını protesto eden grulara dün ikinci kez müdahale edildi. Müdahale sırasında kadınlardan biri yere düşerek başını çarptı, kanlar içinde kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayyumun kovduğu Zaman ekibi yeni gazete çıkardı

Son Haberler Logo

Zaman gazetesine kayyum atanmasının ardından, Gülen grubu, "Yarına Bakış" adlı yeni bir gazete çıkardı. Zaman gazetesine oldukça benzeyen yeni gazetenin birinci sayfası, gruba yakın birçok hesaptan paylaşılmaya başlandı.

Gruba yakın Samanyolu Haber sitesi de yeni gazeteyi "Zaman Gazetesi ekibi ise yoluna yeni bir gazete ile devam etme karar aldı" ifadeleriyle duyurdu.

Şimdilik sadece internet ortamında dolaşıma sokulan gazetenin manşetinde "TOMA, gaz bombası ve plastik mermi kesmedi... At şunu aşağıya" ifadeleri yer aldı. 

KAYYUM GÖREVE BAŞLADI

Mahkeme tarafından gazete yönetimine atanan gazeteci Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan ve avukat Metin İlhan dün resmen çalışmalarına başladı. Kayyum ilk işlerinden biri Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici ile yazılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete sık sık hakaret eden Bülent Keneş'i işten atmak oldu. 

ZAMAN VE CHA'NIN SİTELERİ KAPATILDI

Kayyum daha sonra da Zaman Gazetesi'nin içeriğini yayından kaldırdı. Aksiyon Dergisi'nin ve Cihan Haber Ajansı'nın sunucuları kapatıldı.

Akşam saatlerine kadar Zaman Gazetesi'nin internet sitesinin ana sayfası görüntülenebiliyordu; daha sonra sitenin www.zaman.com.tr url'li ana sayfasına bir not girildi.

Notta "Zaman Gazetesi websitesi güncellenmektedir. En kısa sürede siz okurlarımıza daha kaliteli ve tarafsız hizmet vereceğiz" cümleleri yer alıyor.

Yayın hayatına 3 Kasım 1986'da başlayan Zaman Gazatesi'nin arşivinin ne olacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

GAZETE BİNASI ÖNÜNDE BEKLEYENLERE MÜDAHALE

kayyum atanmasını protesto etmek isteyen kalabalık, gazete binasının bulunduğu Yenibosna'daki Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde toplandı.

Caddenin sağ ve sol tarafında toplanan kalabalık, Türkçe ve İngilizce dövizler ile Zaman Gazetesi'nin son sayısını ellerinde tutarak, “Zaman'a uzanan eller kırılsın", “Özgür basın susturulamaz", “Allah var gam yok", “Herkes susar Zaman susmaz" şeklinde sloganlar attılar. Polis, giderek artan kalabalığı dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis, uyarıya rağmen dağılmayan aralarında kadınların da bulunduğu kalabalığa gazlı müdahalede bulundu.


- Müdahale sırasında yere düşen kadınlardan biri başını çarparak yaralandı. 

Müdahale sırasında arbede yaşandı. Kalabalıktaki bir kişinin polisin attığı biber gazı kapsülünü alarak fırlattığı görüldü. Müdahale sırasında ara sokaklara kaçanlar gazdan etkilendi. Bazı kişilerin de yaralandığı görüldü. Gazdan etkilenen kadınlar yerlere yattı. Kadınların gözlerine limon sıkarak gazın etkisini azaltılamaya çalışıldı.

Yorumlar