İzmir'de patlama: 2 şehit, 2 terörist öldürüldü

İzmir Adliyesi yakınlarında patlama meydana geldi. Patlama bomba yüklü araç nedeniyle meydana geldi. Patlamada iki de terörist öldürüldü, biri ise kaçtı. Patlamada ilk belirlemelere göre bir polis ile bir adliye çalışanı hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de patlama: 2 şehit, 2 terörist öldürüldü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İzmir'de adliye binası önünde bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre bir polis memuru ile bir adliye çalışanı hayatını kaybetti, 8 ise kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumu ağır. Patlama, 3 terörist tarafından kullanılan bombalı aracın infilak ettirilmesi sonrası meydana geldi. Araçtaki teröristlerden ikisi çıkan çatışma sonrası öldürülürken, biri ise kaçtı. Patlama izmir'in farklı noktalarından duyuldu. Patlamanın adliye binasının arka tarafında C Kapısına yakın bir noktada meydana geldiği belirtiliyor. Binaya girmeye çalışan teröristlerin kullandığı araçta meydana gelen patlama nedeniyle çevrede hasar meydana geldi. Patlamanın bulunduğu noktaya çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralananlardan çoğunun polis olduğu öğrenildi. 

İLK RESMİ AÇIKLAMA İZMİR VALİSİNDEN

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Bayraklı ilçesindeki adliye binası önüne yaklaşan bomba yüklü aracın polis tarafından durdurulmak istendiğini, bunun üzerine araçtan inen teröristlerin kaçtığını söyledi. Teröristlerin bıraktığı araçta patlama meydana geldiğini ifade eden Ayyıldız, çıkan çatışmada 2 teröristin ölü ele geçirildiğini kaydetti. Patlamada 3'ü polis, 4'ü sivil 7 kişinin yaralandığını söyleyen Vali Ayyıldız, "Bayraklı'daki patlama sonucu 1'i polis, 1'i adliye çalışanı 2 kişi şehit oldu." dedi.

Öte yandan, Bayraklı ilçesindeki adliye binasının C girişindeki polis kontrol noktası önündeki terör saldırısının ardından adliye çevresinde ve bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, Manas Bulvarı, Salhane ve dere kenarında tedbirler aldı, ayrıca bölgedeki yüksek katlı binaların tepesinde de arama yapıldı. Olay yeri yakınlarında toplanan vatandaşlar da Türk bayrağı açarak terörü lanetledi ve "idam isteriz" sloganı attı.

PATLAMA SONRASI ÇATIŞMA İDDİASI

Doğan Haber Ajansı'nın iddiasına göre patlamadan sonrası polis ile teröristler arasında çatışma meydana gledi. DHA muhabiri Taylan Yıldırım, NTV'ye yaptığı açıklamada, patlamada bomba yüklü bir araç nedeniyle meydana geldi. Patlamada araç içinde bulunan bir teröristin öldüğünü, başka bir teröristin ise kaçmaya çalışırken polis tarafından vurularak öldürüldüğünü aktardı. Patlamanın meydana geldiği nokta, savcı ve hakimlerin kullandığı kapının giriş noktasında bulunuyor. 

KAÇAN ÜÇÜNCÜ TERÖRİST İDDİASI

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı. Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yorumlar