İstanbul'da köle operasyonu

İstanbul'da yabancı bir çete, Endenozya'dan getirdikleri kadınları zorla çalıştırırken polis tarafından çökertildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da köle operasyonu

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri 2 ay önce uluslararası bir çetenin yurtdışından getirdikleri kadınları işkence yaparak zorla çalıştırdıkları bilgisi aldı.

Yapılan tespitlere göre, çete Dubai’de çalışacaklarını söyleyerek Endonezya’nın fakir köylerinden kadınları topluyordu. Kadınlar, İstanbul’a getiriliyordu. Çete, İstanbul’a gelen kadınları zorla borçlandırıyor ve evlere hizmetçiliğe yolluyordu. Direnen kadınlar çete üyeleri tarafından öldüresiye dövülüyordu. Çete üyeleri aynı zamanda kadınların pasaportları üzerine sahte bir mühür vuruyor, polise giderlerse bu mühür nedeniyle tutuklanacaklarını söylüyordu.

Hürriyet'in haberine göre ekipler önceki gün kadınların tutulduğu Fatih’teki eve baskın yaptı. Zorla evde tutulan 11 kadın karşılarında polisi görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Konsolosluk görevlisi kadınlara kurtarıldıklarını, ülkelerine dönebileceklerini söyledi. Kadınlar konsolosluk görevlisine sarılarak ağladı.

Çete elebaşı Filipinli Jesica Daqulnan ve yardımcısı Suriyeli Abdalrahim Almfırj ile Malezya sorumlusu Suriyeli Omar Khaluf’unun da olduğu 5 kişi tutuklandı.


Yorumlar