Hz. Süleyman Camii'nin kapısına kilit vuruldu

Diyarbakır'daki , 850 yıllık Hz. Süleyman Camii'nin kapısına, bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı kilit vuruldu

Google Haberlere Abone ol
Hz. Süleyman Camii'nin kapısına kilit vuruldu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 2 Aralık 2015 günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bölgedeki teröristlerin temizlenmesi için başlatılan operasyonlar 81’inci gününe girerken, 850 yıllık Hz. Süleyman Camisi'nin kapısına, bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı kilit vuruldu.

Sokağa çıkma yasağının ardından Sur ilçesinde barınan teröristlerin temizlenmesi için başlatılan operasyonlarda hendekler kapatılıp, barikatlar kaldırılmaya devam ediyor.

Operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, ilçede yaşanan terör olayları ibadethaneleri de olumsuz etkiledi. İmamların güvenlik gerekçesiyle gidemedikleri ve operasyon bölgesindeki 4 cami ile birlikte operasyon bölgesi dışında kalan ve 856 yıldır ibadet veren Hz. Süleyman Camii’nin kapısına da kilit vuruldu.

Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi’nde bulunan Kurşunlu, Hacı Hamit, Hasırlı ve Kadı Camileri geçici olarak ibadete kapatılırken, bölgenin önemli ibadethanelerinden olan Hz. Süleyman Camii'nin kapısına da kilit vuruldu.

Terör olayları dolayısıyla kapısına kilit vurulan camilerden biri olan Hz. Süleyman Camii minaresindeki kitabelerden anlaşıldığı üzere Nisanoğlu Ebul Kasım tarafından 1155-1160 yılları arasında yaptırılarak ibadete açıldı. İç Kale’de Oğrun Kapı’nın güneyindeki burcun kenarında yer alan caminin en önemli özelliği Hz. Ömer döneminde Diyarbakır’ın fethinin buradan başlaması.

CAMİDE 27 SAHABE KABRİ BULUNUYOR

Hz. Ömer zamanında İslam orduları tarafından fethedilen Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camii’nin bir bölümünde bu fetih zamanında şehit düşen 27 sahabenin kabrinin bulunması nedeniyle camiye çok sayıda ziyaretçi geliyordu.

Yorumlar