Hulusi Akar şikayette bulundu

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı ve şikayetçi oldu

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar şikayette bulundu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın "şikayetçi" olarak ifadesi alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında görevli bir cumhuriyet savcısının, Genelkurmay Başkanı Orgeneral HulusiAkar'ın "şikayetçi" olarak ifadesini aldığı öğrenildi. Savcının, ifade için Akar'ın yanına gittiği belirtildi.

Öte yandan tutuklanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Taşçı, savcıya verdiği ifadede, olay gecesi Hava Kuvvetleri Karargahı'nda bulunduğunu bildirdi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, savcıya verdiği ifadede, olay gecesi Hava Kuvvetleri Karargahı'nda bulunduğunu bildirdi.

Taşçı, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, "Hiçbir şekilde Fetullah Gülen terör örgütü yapılanması içinde yer almadığını" söyledi. "Yurtta Sulh Konseyi" hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını savunan Taşçı, "Askeri darbe sonucunda benim mevcut görevime devam edeceğime dair bu konseyin aldığı karar vardır." dedi.

Darbe girişimi günü PKK'ya yönelik toplantı yaptıklarını, saat 20.00 sıralarında da kurumdan ayrılarak Devlet Mahallesi'ndeki evine gittiğini söyleyen Taşçı, "Yarım saat sonra Genel Sekreter Albay Veysel Kavak telefonla aradı, Hava Kuvvetleri Karargahı'na çağırdı. Oraya gittim ve cumartesi 15.30'da yakalanıncaya kadar karargahta kaldım. Karargah içerisinde yakalandım." beyanını verdi.

"Cumhurbaşkanını öldürmeye ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği" suçlamasını reddeden Taşçı, "Kimseden emir, talimat almadım. Çocuklarımdan birisi Hava Harp Okulu öğrencisidir. Benim yabancı ülke istihbarat teşkilatlarıyla herhangi bir bilgim yok. Sadece kişi olarak görüştüğüm, ODC isimli Amerikan temsilciliğinin başkanı olan Tuğgeneral ile görüştüm. Bu şahısla en son haziran başında görüştüm." diye konuştu.

Taşçı, darbe teşebbüsü gecesi saat 23.00'ten itibaren televizyon bulunan yerde olduğunu bildirerek, "Cumhurbaşkanımızın, yetkili komutanlarımızın açıklamalarını basından takip ettim. Bulunduğum karargahın ilgili yerinden dışarı çıkmadım." dedi.

Yorumlar