Harçlıklarıyla Arakanlılar'a su kuyusu açtırdılar

Öğrencilerin biriktirdikleri harçlıkları sayesinde, Bangladeş'teki mülteci kamplarında kalan Arakanlı Müslümanlar 3 su kuyusuna kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
Harçlıklarıyla Arakanlılar'a su kuyusu açtırdılar

Derya Öncü Eğitim Kurumlarından sekizinci sınıf öğrencileri, biriktirdiği harçlıkları Bangladeş'teki mülteci kamplarında kalan Arakanlı Müslümanlar için su kuyuları açılmak üzere Deniz Feneri Derneğine bağışladı.

Deniz Feneri Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Derya Öncü Eğitim Kurumlarından sekizinci sınıf öğrencileri, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanların susuzlukla mücadelesine destek olabilmek için yardım kampanyası düzenledi. Öğrenciler, harçlıklarından artırarak biriktirdikleri paralarla Arakanlı Müslümanlar için 3 su kuyusu açılmasını sağladı.

Okul müdürü Göksal Aslan, çocukların sadece yaşadıkları çevrede değil, dünyanın değişik yerlerindeki insanlara da el uzatmak amacıyla bu projeye imza attıklarını belirterek, "Bu ihtiyaç da Arakanlı insanların su ihtiyacıydı. Velilerimizin ve öğrencilerimizin desteğiyle su kuyusu açmak istedik. Bir sezon içerisinde topladığımız yardımlarla üç adet su kuyusu açmak üzere Deniz Feneri Derneği ile işbirliği içerisinde, yardımları yetkililere teslim ettik. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmaları devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar