Hakkari ve Bitlis'te terör saldırıları

Hakkari ve Bitlis'te terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılardan sonra çatışmalar yaşandı

Google Haberlere Abone ol
Hakkari ve Bitlis'te terör saldırıları
Hakkari ve Bitlis'te bu akşam bir kez daha terör saldırıları gerçekleşti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda terör örgütüyle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda can kaybı yaşanmazken, terör örgütünün zaiyatı konusunda henüz bir tespit yapılamadı. Çatışmaların Güntepe'de yoğunlaştığı belirtiliyor. Bir süre önce Gerdantepe'de meydana gelen çatışmalarda 2 uzman çavuş şehit olurken, 4 asker ise yaralanmıştı. Akşam saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarının yeniden Gerdan tepeye saldırı düzenlediği belirtildi. Çatışmaların devam etmesi üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından bölgeye helikopterler sevk edildi.

ÇUKURCA'DA HAVA HAREKÂTI

Çukurca ilçesi kırsalında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendiği, bölgede tespit edilen bir adet dinamik hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Çukurca kırsalına hava harekatı düzenlendiği belirtilerek, şunlar ifade edildi:

"31 Ağustos 2016 tarihinde 19.36-19.57 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen bir adet dinamik hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

BİTLİS'TE ROKETLİ SALDIRI

Öte yandan, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki polis kontrol noktasına, terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Vali Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, ilçede yol kontrolü yapan polis ekibine teröristlerce saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırının, Çağlayan mahallesinin üst tarafındaki ormanlık tepeden yapıldığını vurgulayan Çınar, "Tatvan ilçesi çıkışındaki polis kontrol noktasında yol uygulaması yapan ekiplere, terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Güvenlik güçlerimizce saldırıya anında karşılık verilmiştir. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler bölgeden kaçtılar. Güvenlik güçlerimizce bütün kaçış noktaları tutuldu." diye konuştu.

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiğini vurgulayan Vali Çınar, sosyal medyada "Bombalı araçla saldırı yapıldığı" yönündeki paylaşımların da gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Yorumlar