Gülen'in kitapları NT'de yasaklandı

Fethullah Gülen grubuna bağlıyken kayyum atanan NT mağazalarında Gülen'in kitaplarının satışı yasaklandı

Google Haberlere Abone ol
Gülen'in kitapları NT'de yasaklandı

NT mağazalarında Fethullah Gülen'in kitaplarının satışını yasakladıklarını belirten Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, "İtina Et mağazalarında 5 çeşit etten birini satmama kararı almak gibi bu da. Bu bizim ticari tercihimiz" dedi.

Okumuş, holdinge bağlı hiçbir şirketi kapatmayacaklarını, hiçbir mülkü satmayacaklarını ve devletine, milletine bağlı olan hiç kimsenin iş akdini fesh etmeyeceklerini bildirdi.

Okumuş,yaptığı açıklamada, Kaynak Holding"e 6 arkadaşıyla birlikte "kayyum" olarak atandığını, şu anda ise Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaptığını söyledi. Holding yönetimine atandığı andan itibaren "vatani görev bilinciyle hareket ettiğini" vurgulayan Okumuş, işiyle aşıyla ilgisi olan, milleti ötekileştirme ve bölme çabası içerisinde bulunmayan insanlara teminat verdiklerini ifade etti.

Holding'e bağlı şirketlerin sayısının her geçen gün arttığını ve son olarak 58'e ulaştığını bildiren Okumuş, halen hukuki anlamda imaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, birçok belge ve şirketin ortaya çıkacağına yönelik inancını dile getirdi.

Yönetime atandıklarında, şirketlerin batacağına ilişkin söylemlerin iletildiğini anımsatan Okumuş, şöyle devam etti:

"Çok şükür 90 gün oldu. 3 ay maaş dağıttık, inşallah bu ay 4. maaşı dağıtıyoruz. Toplamda Holding'in ücret ödemesi vergiler dahil 22 milyon lira. Tam tersi oldu, şirketler karlı duruma geçti, iyi bir şekilde yoluna devam ediyor. Gidişat mükemmel, otorite sağlandı. O yüzden kamuoyundan destek görüyoruz. Bize sahip çıkıyorlar."

Holding'i "beyinleri yıkanmış insanlardan temizlediklerini" belirten Okumuş, şu anda iş ve aş için çalışanların görev yaptıklarını söyledi. Okumuş, şirketlerin toplam cirosunun 2015 yılında 2,1 milyar lirayken bu yılki hedefin 2,3 milyar lira" açıklamasında bulundu.

"Örgütün himmet toplama aracı" olarak nitelendirdiği Sızıntı dergisine ilişkin de Okumuş, "Sızıntı dergisinin bundan sonraki yayın hayatına değişiklikle girmesi konusunda talimatım var. Giriş sayfasında Gülen'in başyazısı yerine Hz. Peygamberimizin sünnet veya hadislerinden birinin yazılmasını teklif ettim. Gerçek Müslüman isek yapılması gereken bu" ifadelerini kullandı.

NT mağazalarında Fethullah Gülen'in kitaplarının satışını yasakladıklarını belirten Okumuş, "İtina Et mağazalarında 5 çeşit etten birini satmama kararı almak gibi bu da. Bu bizim ticari tercihimiz" dedi.

Okumuş, Gülen'e şirketlerden "telif hakkı" başta olmak üzere doğrudan önemli bir tutarlar aktarıldığını da bildirdi.

Sürat Kargo'nun Holding bünyesinde istihdamın en büyük kalemini oluşturduğunu dile getiren Okumuş, kurulduğundan bu yana şirketin zarar ettiğini, bu zararı kapatmak için geçen yıl 14 milyon liralık mülk satışı gerçekleştirildiğini kaydetti. Okumuş, Sürat Kargo'nun posta sektöründe hizmet vermek için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan yetki belgesi aldığını belirterek, "Şirket bu yıl zarardan kurtularak, yüzde 30 artıya geçti" diye konuştu.

Kaynak Holding şirketlerine yönelik tasarruf planlarına ilişkin de Okumuş, "Hiçbir şirketi kapatmayacağız, hiçbir mülkü satmayacağız. Devletine, milletine bağlı olan hiçbir kimsenin iş akdini fesh etmeyeceğiz. Çalışmayan, boşta gezen ve çalışanın hakkını yiyenleri işten çıkarıyoruz" değerlendirmelerinde bulundu. Göreve atandığında Sürat Bilişim'in üst düzey kadrolarına yeni bir anlayışla hizmet etmeleri konusunda teklifte bulunduğunu aktaran Okumuş, "Genel müdür talimat almış istifa için. Korktular. O kadronun tamamının iş akdini fesh ettim" açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar