Genelkurmay: Üç ilde 38 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı'nca, Şırnak, Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 30 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay: Üç ilde 38 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığından, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de devam eden operasyonlarda dün 30 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda dün 8 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 214 oldu.

Şırnak'taki operasyonda ise 9 terörist etkisiz hale getirildi. İl merkezindeki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 183'e yükseldi. Operasyon kapsamında aramalarda 2 M-16 piyade tüfeği ve bunlara ait 300 fişek, 4 kalaşnikof piyade tüfeği ile 500 fişek, bir biksi makineli tüfeği, bir roketatar ve 9 roketatar mühimmatı ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda ilçeden kaçmaya çalışan 13 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 162 oldu. Operasyon kapsamında 47 kalaşnikof piyade tüfeği, 3 biksi makineli tüfeği, 4 roketatar, bir zagros piyade tüfeği, 3 kanas keskin nişancı tüfeği, altışar tabanca ve el bombası, 30 fişek ile hücum yelekleri ele geçirildi.

Terör örgütü PKK/PYD'den kaçan 3 kişi, Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışırken Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yakalandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki arazi aramasında ise 300 kilogram amonyum nitrat ile el bombası ele geçirildi.

.

Yorumlar