Genelkurmay'dan 'Sümeyye'nin nikâhı' açıklaması

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın düğün törenine katılan Genelkurmay Başkanı Akar'a yönelik yapılan eleştiriler TSK'dan tepki çekti

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'dan 'Sümeyye'nin nikâhı' açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Sümeyye Erdoğan'ın nikah törenine katılan Orgeneral Hulusi Akar hakkında yapılan haber ve yorumlara sert tepki gösterdi. Açıklamada, yapılan haber v yorumların insani ve vicdani olmaktan çok uzak olduğu belirtildi. Törene katılımın tamamen protokol çerçevesinde olduğu belirtilen açıklamada gelen eleştirilere tepki gösterildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, katılımın özellikle devlet protokolü çerçevesinde olduğu vurgulandı. açıklamada şöyle denildi: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, Komuta Heyeti ile birlikte, 14 Mayıs 2016 tarihinde saat 13:00’te; Çukurca’da hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin Ankara Kocatepe Camiinde düzenlenen cenaze törenlerine katılmışlardır. Müteakiben, aynı Komuta Heyeti, aynı gün saat 15:00’te, İstanbul’da düzenlenen nikah törenine, devlet protokolü çerçevesinde katılmışlardır. Bu kapsamda, sadece imza ve tebrikattan ibaret olan bir nikah davetine icabet edilmesine yönelik yapılan bazı haber ve yorumlar; insani ve vicdani olmaktan uzaktır. Terörle Mücadeleye yoğun bir şekilde devam ettiğimiz bu günlerde, eleştiri ve yorumlarda insaflı ve yapıcı olunması, ayrıştırıcı dil kullanılmaması, ülkemizin ve aziz milletimizin birliği, beraberliği ve güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Akar, cumartesi günü İstanbu'da düzenlenen nikah töreninde nikah şahitleri arasında yer almıştı. Akar ile birlikte 11. Cumhurbaşkanı Gül ve Babakan Davutoğlu da şahitler arasında yer alıyordu.

Yorumlar