Gaziantep'teki canlı bomba Yunus Durmaz çıktı

Gaziantep'te dün köşeye sıkıştırıldığı için kendini havaya uçuran canlı bombanın 1 milyon lira ödülle aranan Yunus Durmaz olduğu açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'teki canlı bomba Yunus Durmaz çıktı
İçişleri Bakanlığı'nın en çok arananlar listesinde başına 1 milyon lira ödül konan IŞİD şüphelisi Yunus Durmaz dün Gaziantep'te köşeye sıkışınca kendini patlattı. Gaziantep valisi, görgü tanıklarına dayandırdığı açıklamasında ölen kişinin Durmaz olduğunu duyurdu. Durmaz, Ankara Gar saldırısının planlayıcısı ve muhtemel canlı bomba olarak aranıyordu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentteki DAEŞ operasyonuna ilişkin, "Sağ yakalanan terörist ve evdeki kadın, verdikleri ifadede üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren kişinin Yunus Durmaz olduğunu beyan ettiler" dedi.

Yerlikaya, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Özel Harekat Şube Müdürlüğü desteğiyle saat 20.00 sularında merkez Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlediğini hatırlattı.

Operasyon sırasında DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen bir teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini belirten Yerlikaya, olayda bir teröristin de sağ ele geçirildiğini ifade etti.
Operasyonun saat 23.55'te tamamlandığını bildiren Yerlikaya, şunları söyledi:

"Sağ ele geçirilen teröristin ismi Hacı Ali Durmaz. Evde bir kadın ve 2 ile 3 yaşlarında çocuk da vardı. Sağ yakalanan terörist ve evdeki kadın, verdikleri ifadede üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren kişinin Yunus Durmaz olduğu beyan ettiler. Söz konusu kadın da Yunus Durmaz'ın eşidir. Teröristin kimliği ise DNA testinden sonra kesin olarak ortaya çıkacaktır. Alınan numuneler Adana'ya gönderildi, muhtemelen yarın netleşir."

Vali Yerlikaya, başta İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olmak üzere operasyona katılan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Bu arada polis ekipleri, teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesinin ardından eve kontrollü şekilde girdi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri evde detaylı inceleme yaptı.
Operasyonun yapıldığı evin yakınına kimse yaklaştırılmadı. Gazeteciler ise gelişmeleri uzaktan takip etti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı mahalle sakinlerinin bilgisine başvurdu.

Öte yandan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren terörist Yunus Durmaz'ın, DAEŞ'in Gaziantep sorumlusu ve 10 Ekim'de Ankara Tren Garındaki patlamanın planlayıcısı olduğu, olaydan sonra da Suriye'ye kaçtığı öne sürülmüştü.

Gaziantep'te dün saat 20.00 civarında, merkez Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ mensubu bir kişi üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmiş, olayda bir terörist de sağ ele geçirilmişti.

Yorumlar