Formasyon bekleyenlere Erdoğan'dan destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, formasyon bekleyen binlerce üniversite mezununa destek vererek, uygulamanın değiştirilmesini istedi

Google Haberlere Abone ol
Formasyon bekleyenlere Erdoğan'dan destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında, imam hatiplerde ciddi anlamda öğretmen açığı olduğunun altını çizerek, formasyon sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilere boş yere 1 yıl kaybettirilmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, formasyonun 1 yıla yayılacak şekilde fakültelerde verilmesinin daha doğru olacağını ifade etti.

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu: Bugün imam hatiplerde ciddi öğretmen açığı var. Şu formasyon belasından kurtarın artık öğrencileri. Niye 1 yıl boşa kaybetsinler. O kadar gerekiyorsa yıl içine yedirin. Bizim zamanımızda böyle bir şey yoktu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, kendi diplomasıyla ilgili yürütülen kara kampanyaya da değinerek, "okulumuz gereken açıklamayı yaptı" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Marmara Üniversitesi'nin ben de ayrı bir yeri vardır. Aksaray İktisat ve Ticaret diye o zaman okulumuzun adıyıdı. Orada başladık. Dönemin şartlarında okulumuz uzadı. 1981 yılında mezun olduk. 

1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi oldu. Tabi rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bende böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım.

OKULUMUZ GEREKEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar. Belki rektör çıkarsa yayınlarlar. Okulumuz zaten gereken açıklamayı yaptı.
 

Yorumlar