Fezlekelerin komisyona sevk ihtimali daha yüksek

AK Parti, Meclis’te bulunan dokunulmazlık dosyaları için yol haritasını hazırladı. Muhalefetin tavrına göre ya dokunulmazlıklar komisyona gidecek ya da anayasaya geçici madde eklenecek. CHP'nin şu anki tavrı, fezlekelerin komisyona sevk edileceğini gösteriyor

Google Haberlere Abone ol
Fezlekelerin komisyona sevk ihtimali daha yüksek

AK Parti, Meclis'te bulunan dokunulmazlık dosyaları için kararını verdi. AK Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “hodri meydan” diyerek gündeme getirdiği teklifi Meclise sunacak. Muhalefet partilerinin destek vermemesi halinde, dokunulmazlık dosyaları komisyonda ele alınacak.

AK Prti, TBMM'de bulunan 507 fezleke için Anayasa'ya geçici madde eklemek üzere çalışmalarını hızlandırdı. CHP'nin yapılan görüşmelerde kamuoyuna destek açıklamaları vermesine rağmen perde arkasında konuya sıcak bakmadığı belirtiliyor. Teklifin 367'yi bulamama ihtimaline karşı AK Parti'nin 'B planı' şimdiden hazır. Bu durumda ilk söylenen plana geri dönülecek. Düşünce açıklama dışında eylemleriyle bölücü örgüte destek verenlerin ayıklanarak dokunulmazlık dosyaları için süreç başlayacak.

Dosyalar için Anayasa ve Adalet Komisyonu'ndan oluşan bir karma komisyonu kurulacak. Karma komisyon da alt komisyonlar kuracak. Vekiller hakkındaki dosyalar, alt komisyonlarda tek tek incelenecek. Alt komisyon, hazırlayacağı raporu karma komisyonuna iletecek. Karma komisyon raporları göreşecek, dokunulmazlıklar kaldırılsın denirse dosyalar TBMM Genel Kurulu'na gelecek. Oylama ise gizli yapılacak. Oylamada dokunulmazlık kalksın sonucu ortaya çıkarsa, dokunulmazlıklar kalkmış olacak ve savcılar, fezlekede adı geçen kişi hakkında başladığı soruşturmaya devam edecek.

 

Kaynak: Yeni Şafak

Yorumlar