Erdoğan: Yerli ve milli polis teşkilatı kuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de polise seslendiği konuşmasında 'Yerli ve milli bir teşkilat' kuracaklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Yerli ve milli polis teşkilatı kuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkenin ve milletin emrinde olan adeta yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor" dedi. Erdoğan ayrıca 'paralel yapı' ile ilgili olarak, "Millete yaptıkları zulmü maalesef çok geç fark ettik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Teşkilatı’nın 171’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen toplantıda konuştu.

İşte Erdoğan’ın polisleri kabulünde yaptığı konuşmadan satır başları: Ülkesinin güvenliği için canlarını ortaya koyan polisimize şükran borcumuzu ödeyemeyiz. Haksız yere polislerimiz yıpratmaya itibarlarını zedelemeye kalkan herkes önce beni karşısında bulur. Sizin meseleniz benim meselemdir.

Bir şer örgütü özellikle emniyet ve adalet teşkilatı içindeki mensupları aracılığı ile ülkemizi uçurumun kenarına getirdi. Pek çok musibetin gerisinde bu yapının parmak izlerini, ayak izlerini görüyoruz. Bu yapının millete yaptığı zulmü maalesef geç farkettik.

Bu yapıyla ilgili çok daha önceden koyduğumuz rezervleri 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün ardından tam bir temizlik harekatına dönüştürdük. Paralel yapının teşkilatımız üzerinde yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır. Daha yapılacak çok iş olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatını, yeniden devletinin ve milletinin emrinde,kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğim

Ülkenin ve milletin emrinde olan adeta yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor. Biz sadece Allah kul oluruz, kula kul olmayız, sizden ricam sakın kula kul olmayın. Bizim inancımızda kula kulluk yoktur bunu böyle bilmenizi istiyorum. Bizim devlet geleneğimiz budur.

Geçtiğimiz günler de ABD’deki polis şiddetini gösteren bir video gösterisi yaptı arkadaşlar. O olaylar burada yaşansa hepimizi mahvederler. İşkence olaylarını üzerine giden birisi olarak şahsıma demediklerini bırakmadılar. Bu işkenceleri ben de yaşadım. Polislerimiz kendilerine küfür eden sözde siyasetçilere müdahale etmediler. Orada onları dövebilirlerdi ama bir sabır abidesi oldular. Benim de içim içime sığmıyor ama sabretmeye devam edeceğiz. Ama sabrederken ülkemizdeki bu sıkıntıyı bir an önce aşacağız.

Ana muhalefet partisinin mensuplarının sizlere yönelik densizliklerine de şahit oluyorum. Bu kişilerin içleri kin nefret dolu olmalı ki sizin karşınızda da onları ortaya döküyorlar.Her şeye rağmen siz devleti temsil ediyorsunuz. Onlar istedikleri kadar debelensinler. Siz vakur şekilde milletimizin kendisinden beklediği hizmeti yerine getirmeye devam edeceksiniz.

Yorumlar