Dündar'a saldırı girişiminde iki tutuklama talebi

Savcılıkça ifadesi alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi, 2 kişi ise serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Dündar'a saldırı girişiminde iki tutuklama talebi
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a adliye önünde silahla ateş açılmasına ilişkin savcılıkça ifadesi alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen 4 şüphelinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Abdullah Yurtsever tarafından ifadesi alındı.

Savcı Yurtsever, Dündar'a silahlı saldırı gerçekleştirdiği için aynı soruşturma kapsamında "silahlı tehdit" suçundan bir süre önce tutuklanan Murat Şahin'e silahı temin ettiği öne sürülen şüpheli Sabri B'yi, "silahlı tehdide azmettirme ve 6136 ateşli silahlar kanuna muhalefet" suçlarından, şüpheli Habip Ergun C'yi de "silahlı tehdide azmettirme" sucundan tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Şüpheliler Sedat B. ve Selçuk M. ise serbest bırakıldı.

Şüphelilerin hakimlik sorgusunun başlaması bekleniyor.

Şüphelilerden Sabri B'nin olayda kullanılan silahı temin ettiği, Habip Ergün C'nin ise Sabri B. ile telefon görüşmelerinin olduğu belirtiliyor.

Yorumlar