Diyarbakırlı çocukların uçurtma şenliği

Geçen yıla kadar sokakları terör örgütü tarafından ateşe verilen Diyarbakır'da çocuklar artık uçurtma uçuruyor

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı çocukların uçurtma şenliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından tarihi Kırklardağı’nda uçurtma şenliği düzenlendi. Bin 200 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar gönüllerince uçurtma uçurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca ‘Bal Arısı ve Düş Kelebekleri Projesi’ kapsamında merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Kırklardağı’nda uçurtma şenliği düzenlendi. Servis araçlarıyla Kırklardağı’na gelen çocuklar eğitmenler eşliğinde uçurtmalarını hazırlarken, belediye tarafından güneşten korunmaları için çocuklara şapka dağıtıldı. Bin 200 dezavantajlı çocuğun katıldığı uçurtma şenliğinde çocuklar gönüllerince uçurtma uçurdu.

Etkinlikleri Düş Kelebekleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Aziz Altunboğa, “Bundan sonraki aşamalarda görme engelliler için sesli kitaplar ve 6 nokta alfabesiyle düzenlenmiş kitaplar basacağız. Bunları öğrencilerimize dağıtacağız. Uygun bütçe ayarlayabilirsek animasyon ve çizgi film çalışmamız olacak. Yaptığımız, bölgemizde yaşanan travmatik olaylardan çocuklarımızı bir nebze de olsa kurtarabilmek, kötü alışkanlıklardan korumak adına hayatlarına küçük bir dokunuş” dedi.

Yorumlar