Diyanet heyeti, Siirt'te sabah namazında gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı irşat ve tebliğ heyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliğine katıldı

Google Haberlere Abone ol
Diyanet heyeti, Siirt'te sabah namazında gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın irşat ve tebliğ heyeti, sabah namazını Siirtli gençlerle kıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca başlatılan "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" programı kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı irşat ve tebliğ heyeti, Siirtli gençlerle Ensar Camisi'nde sabah namazına katıldı. Namazın ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan ilahi ve dualardan sonra Sakal-ı Şerif ziyaret edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüşaviri Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Siirt'te gerçekleştirdikleri 4 günlük programlarının sona erdiğini söyledi. Siirt halkına Başkan Prof. Dr. Mehmet Görmez'in selamlarını getirdiklerini aktaran Sarıbıyık,  şöyle konuştu:

"Aramızda çok sayıda genç var. Peygamber efendimiz bir hadisinin bir cüzünde 'Başka bir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde Allah Teala, yedi sınıfı arşının gölgesinde barındıracaktır' buyurur. Bunlar arasında bir sınıf o kadar dikkatimizi çeker ki peygamber efendimiz, 'Rabbine ibadet içerisinde hayatını geçiren genç' diye buyurur. Rabbim cümlemizi cennetine nasip etsin."

Sabah namazı buluşmasına Doç. Dr. Sarıbıyık'ın yanı sıra, Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek ve Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu üyesi Yaşar Çuhadar ve İl Müftüsü Faruk Arvas da katıldı.

 

 

Yorumlar