Darbe girişimini kınayan Hacı Boydak yine de gözaltında

FETÖ bağlantısı nedeniyle daha önce tutuklanan ancak serbest bırakılan Hacı Boydak, bir kez daha gözaltında.

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimini kınayan Hacı Boydak yine de gözaltında
Darbe girişiminden önceki FETÖ soruşturmaları kapsamında bir kez gözaltına alınarak serbest bırakılan, sonra tekrar gözaltına alınarak tutuklanan ancak yine serbest bırakılan Boydak Holding sahiplerinden Hacı Boydak darbe girişiminden sonra bir kez daha gözaltına alındı. Hacı Boydak, darbe girişiminden sonra darbeyi kınayan bir açıklama yayınlamıştı. Boydak ailesinin birçok bireyi darbe girişiminden sonra gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

Darbe girişimi sonrası, Fethulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, gözaltına alındı.

"FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları" iddiasıyla Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ve İstanbul'da bir hastanede ameliyat olduğu belirtilen Boydak, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Hacı Boydak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan holdingin yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak ile Halit Bayhan yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, holding yöneticilerinden Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak tutuklanmıştı.

AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Boydak Holding'in sahibi Hacı Boydak, yaptığı yazılı açıklamayla darbe girişimini kınamıştı. Boydak, hükümetin ve devletinin yanında olduğunu belirterek yapılan girişimi 'terör' olarak nitelendirmişti. 

 

Yorumlar