DAEŞ'in havanları kesildi, PKK'nınkiler başladı

Suriye sınırında DAEŞ tarafından atılan havan ve roketler kesilirken terör örgütü PKK'nın sınırın içinden benzer saldırıları başladı. Osmaniye'de bugün Amanoslar'dan 5 havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 sivil yaralandı. 

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ'in havanları kesildi, PKK'nınkiler başladı
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Türkiye'nin Suriye sınırında şimdiye kadar DAEŞ tarafından sivillere yönelik düzenlenen havanlı ve roketli saldırılar sona ererken terör örgütü PKK'nın saldırıları başladı. Osmaniye'de Amanos Dağları'nın eteğindeki mahallelere bugün terör örgütü PKK tarafından atıldığı değerlendirilen 5 havan mermisi sivil yerleşim alanlarına düştü. Havanların düştüğü bölgede 3 sivil yaralandı. Yaralananlardan ikisi anne ile oğul. Valilik tarafından yapılan açıklamada sivillerin durumunun iyi olduğu belirtildi. 



ORMANLIK ALANDAN ATILDI

Amanos Dağları'nın eteğinde bulunan ilimiz Osmaniye'nin kırsal kesimdeki mahallelerine, ormanlık alandan terör örgütü PKK mensuplarınca havanlı terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3 sivil vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. 

AMANOSLARIN ETEĞİNDEKİ MAHALLELERDE

Terör örütü PKK tarafından Amanos Dağları eteklerinden Gebeli ve Selimiye mahallelerine havan mermileriyle saldırı düzenlendi.



İki mahallede 5 noktaya gerçekleşen saldırıda, evinin bahçesinde oturan Mehtap Yücel (33) ve oğlu İhsan (4) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. 

Hain saldırıda yaralanan sivil vatandaşlar yakınlardaki hastaneye kaldırıldı. 
Saldırıda, bazı evlerin camları kırıldı, istinat duvarları yıkıldı.

Havanlı saldırının bölgeye sevk edilen polis ve jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemleri aldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Saldırıdan sonra ilk resmi açıklama Osmaniye Valisi Kerem Al'dan geldi. Vali Al, saldırıya hedef olan bölgelerde incelemelerde bulundu. 

Vali Al, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 mahalleye 5 havan mermisi atıldığını söyledi.

Terör saldırısında yaralananlardan ikisi anne ile oğuldu. Yaralı anne ve oğlunun hastanedeki kontrollerinin sürdüğünü belirten Al, diğer yaralının ise ayakta tedavi edildiğini dile getirdi.

Osmaniye Valisi Al, "Yaralıların sağlık durumu iyi. Şu an teröristlere yönelik takip çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DAEŞ YAPIYORDU

Osmaniye'deki saldırılardan önce Türkiye Suriye sınırındaki diğer yerleşim yerlerine DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden havanlı ve roketli saldırılar geliyordu. Saldırılara en çok hedef olan ilimiz ise Kilis'ti. Kilis'te şu ana kadar 30'a yakın vatandaş sınır ötesinden atılan havan ve roketler nedeniyle hayatını kaybetti. Yüzlerce ev ve iş yeri bu saldırılarda hasar gördü. 

Türkiye'nin başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'ndan sonra sınıra yakın bölgelerdeki DAEŞ unsurları temizlenerek uzaklaştırılınca havan ve roket saldırları kesilmişti. 

 

Yorumlar