Çukur-barikat mağdurlarına 82 TIR'lık yardım

PKK tarafından şehirlerde kazılan çukurlar ile kurulan barikatlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlara AK Parti teşkilatları tarafından şu ana kadar 40 TIR yardım yapıldı; 42 TIR'lık yardım ise yolda

Google Haberlere Abone ol
Çukur-barikat mağdurlarına 82 TIR'lık yardım

PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk eden vatandaşlara yönelik yardımlar devam ediyor. Teröristlerin tehditleri ve saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve mağdur olan binlerce aileye AK Parti tarafından da insani yardım ulaştırılıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, terör bölgelerindeki vatandaşları ziyaret ettiğini, ziyaretinde vatandaşların kendilerinden talepleri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"O bölgelerde evlerini terör nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerden taşınanlara Başbakanımızın talimatıyla bin lira kira yardımı veriyoruz. AK Parti olarak Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere 7 ilimizi belirledik. Şu ana kadar 40 tır yardım gönderdik. Bunların arasında battaniye, yorgan, mutfak malzemeleri, elektrikli soba, çocuk maması ve gıda malzemeleri var. 42 tır insani yardım da bu ay içerisinde çeşitli illerden yine o bölgelere gidecek."

Terör olayları nedeniyle evleri tahrip olanlar için TOKİ aracılığıyla ev yapılacağını belirten Özdağ, terör mağdurlarına 1,5 yıl boyunca kira ve yiyecek yardımı yapacaklarına değindi.

Yorumlar