Çatışma alanındaki askere 'yargı zırhı'

Terörle aktif mücadele eden askerler hakkında soruşturma bakanlık ve başbakanlığın iznine bağlandı

Google Haberlere Abone ol
Çatışma alanındaki askere 'yargı zırhı'

Milli Savunma Bakanlığı terörle mücadele eden askerler için önemli bir düzenleme hazırladı. Düzenlemeye göre, önce milli savunma bakanı ardından da başbakan onay verirse terörle mücadele eden askerler hakkında soruşturma açılabilecek.

Terörle mücadele eden askerlerin yargılanmasında değişikliğe gidiliyor. Askerler terörle mücadeleden kaynaklı silah kullanma yetkisini aşma, işkence, kötü muammele gibi konularda suçlanmaları halinde başbakan ve milli savunma bakanının izniyle yargılanbilecek.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışma, Adalet Bakanlığı'na sunuldu. Taslakta er-subay ayrımı kaldırıldı.

Buna göre, terörle mücadalede görev alan askerlerin görevleriyle ilgili suçlar konusunda bir iddia ortaya atıldığı zaman doğrudan soruşturma yapılmayacak. Önce Milli Savunma Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep edilecek.

Başbakan’ın da onay vermesi durumunda terörle mücadalede görevli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yargılanması mümkün olabilecek.

Milli savunma bakanı veya başbakanın onay vermemesi durumunda ise soruşturma açılamayacak.

Yorumlar