Canlı bomba davasında iki tahliye

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda turizm şubeye yönelik canlı bomba saldırısı davasında yargılana iki kişi tahliye edildi. Sanıklar, IŞİD bağlantısı suçlamalarının tamamını reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Canlı bomba davasında iki tahliye

 

İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda Turizm Şube Müdürlüğüne düzenlenen canlı bomba saldırısıyla ilgili yargılanan iki sanık, mevcut delil durumu dikkate alınarak haklarında adli kontrol talebi uygulanması şartıyla tahliye edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Abdula Abdulaev ile Yakup İbragimov ve avukatları katıldı, sanıklar duruşmada tercüman aracılığıyla ifade verdi.

Tutuksuz sanıklardan İbrahim Kürkçü, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak, Khadzhi Chaekaev ise duruşmaya katılarak savunma yaptı.

Tutuklu sanıklardan Abdulaev, 2011 yılında Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Ülkeye girişim ve buradaki bütün işlerim hukuka uygundur. İstanbul'a yerleştim ve burada ticarete uğraşmaya başladım. Kot pantolon alıp satıyordum. Dağıstan'daki aileme yardım için para gönderiyordum. Benim hiçbir örgütle bağlantım ve sabıkam yoktur." diye konuştu.

İddianamede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklardan İbragimov da, "Benim DAEŞ'le hiçbir bağlantım yoktur. Huzurdaki şahısları ilk defa gördüm." dedi.

Duruşmada ifade veren tutuksuz sanıklar ise Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısıyla alakalarının bulunmadığını öne sürerek, beraatlerin talep etti.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

SEGBİS aracılığıyla savunması alınan Kürkçü de hiçbir örgüte üyeliğinin bulunmadığını iddia ederek, "Gaziantep'te kısa bir süre taksicilik yaptım. İki kadın benden kendilerini Gaziantep otogarına götürmemi ve burada bana 250 lira vererek bilet almamı istedi. Ben de kendilerine yardımcı oldum. Bunun dışında kişilerle hiçbir alakam yoktur, suçlamayı kabul etmiyorum. O iki kadına yardım etmekle hayatımın en büyük yanlışını yaptım." diye konuştu.

Müştekilerden polis memuru M.B. bombalama olayında yaralandığına dikkati çekerek, "Yakın arkadaşımı şehit verdik, iki aylık kızı yetim kaldı. Olayı yapandan, ilgisi olandan şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını talep ediyorum. Huzurdaki sanıkların hiçbirini de tanımıyorum" şeklinde konuştu.

Sanık avukatları ise söz alarak, müvekkillerinin DAEŞ terör örgütüyle hiçbir alakalarının bulunmadığını belirterek, beraat talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Abdula Abdulaev ve Yakup İbragimov hakkında, dosyanın kapsamı ve mevcut delil durumunu dikkate, tahliye kararı verdi.

Yorumlar