Çamlıca Camii'nin açılış tarihi belli oldu

Çamlıca Camii inşaatında kaba inşaatın sonuna gelindi. Caminin Kadir Gecesi açılacağı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Çamlıca Camii'nin açılış tarihi belli oldu

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camii inşaatında sona yaklaşılıyor. Şantiyesinde yaklaşık 500 kişinin gece gündüz çalıştığı camide 6 minarenin kaba inşaatları tamamlandı. 90’ar metre uzunluğundaki bir ve iki numaralı minarelerin külahları takılırken diğer minarelerin külahlarının takılması için uygun hava durumu bekleniyor.

Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam edilen inşaatın önemli bir adımı olan caminin kapalı bölümünün üzerini kapatacak dev kubbenin yapımı ise hızla sürüyor. Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev Kubbenin kaba inşaatının önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor. Dev kubbenin tamamlanmasıyla Çamlıca Camii şantiyesinde kaba inşaat tamamlanmış olacak. Kapalı bölümdeki dev kubbenin yanı sıra çeşitli boylarda 39 kubbe daha bulunacak. Caminin avlu kısmında 21, “son cemaat” adı verilen caminin giriş kısmında ise 9 kubbe bulunacak. Cami kompleksinde irili ufaklı toplam 70 kubbe bulunacağı belirtildi. Öte yandan caminin bulunduğu bölüme geliş gidişi sağlayacak Çamlıca Tünel inşaatlarının da yapımının hızla sürdüğü öğrenildi.

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Burada sadece bir camii inşaatı değil, Konferans salonları, sanat atölyeleri ile dev bir kompleks yapıyoruz. 2016 yılının Kadir gecesinde söz verdiğimiz gibi Camiyi hizmete açacağız” dedi.

Yorumlar