Bu canlı bomba şüphelileri aranıyor | FOTO

Emniyet istihbarat, canlı bombalı eylem düzenleme şüphesi bulunan üç kişinin resimlerini kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan resimler arasında HDP binalarına saldırılar düzenleyen, eski DHKP-C'li Savaş Yıldız da bulunuyor. Savaş Yıldız'ın HDP mitinginde çekilmiş bir fotoğrafı da yayınlanan fotoğraflar arasında.

Google Haberlere Abone ol
Bu canlı bomba şüphelileri aranıyor | FOTO

Emniyet İstihbarat, Türkiye genelinde canlı bombalı eylem düzenlemelerinden şüphelenilen üç kişinin resimlerini paylaştı. Paylaşılan resimler arasında dikkat çeken bir isim de var. 7 Haziran seçimlerinden bir hafta önce HDP'nin Adana ve Mersin mitingleri öncesi parti binalarına bombalı saldırı düzenleyen eski DHKP-C'li Savaş Yıldız da arananlar listesinde. 2007-2008 yıllarında DHKP-C eylemlerinden iki kez gözaltına alındığı bilinen Savaş Yıldız'ın paylaşılan fotoğraflarından biri HDP mitinginde çekilmiş. Yıldız'ın da IŞİD mensubu olduğu iddia ediliyor. 

Fotoğrafları basınla palaşılan şüphelilerin, sansasyonel eylem planladıkları belirtiliyor. Üç şüphelinin yakalanması için tüm il emniyet müdürlükleri harekete geçti.

Emniyet kaynaklarına göre, emniyet ve istihbarat birimleri, üç şüphelinin IŞİD adına sansasyonel bir eylem için kısa süre önce harekete geçtiğini tespit etti.

Yakalanmamak için sahte kimlik kullanan ve fotoğrafları basınla paylaşılan teröristlerin Hacı Ali Durmaz, Yunus Durmaz ve Savaş Yıldız oldukları bildirildi.

Yorumlar