Bonzaili cinayet zanlısına iki müebbet

Bonzai krizine girerek amcası ve yengesini öldürdüğü, anne ve babasıyla 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık Tayyip Pural, 2 kez müebbet ve 8 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi

Google Haberlere Abone ol
Bonzaili cinayet zanlısına iki müebbet

İstanbul Kağıthane'de iki yıl önce Bonzai krizine girerek amcası ve yengesini öldürdüğü, anne ve babasıyla 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık Tayyip Pural, 2 kez müebbet ve 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Tayyip Pural ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşma son savunmasını yapan sanık Pural, tutuklanmadan önce ciddi uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve sentetik uyuşturucu kullandığını ifade ederek, "Artık halüsinasyon görmeye başlamıştım. Amcamın ve yengemin bize büyü yaptığını bile düşünmeye başlamıştım. Bu düşünceyle böyle bir olay oldu. Kendimi kontrol edemez duruma gelmiştim. Amcam ve yengemin bana iyilikleri olmuştur. Olaylar nedeniyle son derece üzgün ve çok pişmanım. Adaletinize güveniyorum. Uyuşturucudan yeni yeni kurtuluyorum" dedi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Tayyip Pural'ı yengesi ve amcasını öldürdüğü gerekçesiyle "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet hapis cezasına mahkum etti.

Sanık Pural'ı annesi, babası, kuzeni ve komşusunu yaraladığı gerekçesiyle "kasten yaralama" ve "konut dokunulmazlığı" suçlarından 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri ile yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak, verilen cezadan herhangi bir indirim yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Kağıthane'de iki yıl önce Tayyip Pural aile fertleriyle uyuşturucu madde kullandığından ötürü tartışmaya başlamıştı. Kullandığı bonzainin etkisiyle krize giren Pural'ın, amcası Celal Pural, yengesi Gülzafer Pural, annesi Sonay Pural, babası Soner Pural, amcasının oğlu Mustafa Pural ile komşusunu bıçakla yaralamıştı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan amca ve yenge, hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Tayyip Pural'ın amcası ve yengesini öldürdüğü gerekçesiyle 2 kez ''kasten öldürme'' suçundan müebbet ile anne ve babası da dahil 4 kişiyi yaraladığı için ''kasten yaralama'' ve ''konut dokunulmazlığı'' suçlarından hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Yorumlar