Birgün'ün karalama kampanyası tutmadı

Her fırsatta Türkiye'nin mütedeyyin kesimini hedef alan Birgün gazetesi, Karaman'daki cinsel istismar vakasını kullanarak bir kez daha dindar kesime saldırdı, iftiralarıyla karalama kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup Ensar Vakfı ve dindar kesime saldırmaya başlayınca; anında karşılık buldular. Yine sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce kişi Ensar Vakfı'na ve dindar kesime yapılan hakaret kampanyalarına karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Birgün'ün karalama kampanyası tutmadı

Şu ana kadar yaptığı provokatif haberlerle toplumun farklı kesimleri arasında nifak sokan, bazı kesimleri hedef gösteren Birgün isimli gazete, bu sefer tecavüz soruşturmasında adı geçen kişileri "Ensar Vakfına ve İmam Hatiplere yakın" olarak tanımlayarak söz konusu kesimi töhmet altında bıraktı.

Sosyal medyada da, gazeteyle aynı zihniyeti taşıyan bazı kullanıcılar tecavüz mağduru çocuklarla dalga geçercesine yorum ve paylaşımda bulundu, Ensar Vakfı'nı ve dindar kesimi karalamaya başladılar.

BirGün'ün iftira haberinin ertesi gününde ise T24, Radikal, Cumhuriyet, OdaTV ve PKK yandaşı ve sempatizanı yayın organları Türkçe ve Kürtçe olarak aynı haberi geçtiler.

SOSYAL MEDYA'DA BİRGÜN'E TEPKİ

Gazetenin hakaret kampanyasının sosyal medya üzerinden hızla yayılması üzerine anında teki verildi. Binlerce Müslüman, sosyal medya üzerinden yapılan hakaretlere karşı Ensar Vakfı ve dindar kesime sahip çıkarak, kampanyaya tepki gösterdi. 

ENSAR VAKFI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Ensar Vakfı ile ilgisi olmayan şüpheli öğretmenin ve Ensar Vakfı öğrencisi olmayan mağdur çocuklarla ilgili iftira haberine ise Ensar Vakfı yaptığı resmi basın açkılmasıyla cevap verdi:

Karaman’da, Milli Eğitim’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan bir kişinin, bazı öğrencilere yönelik cinsel istismar suçunu işlediği iddiaları üzerine üzerinde gizlilik kararı olan hukuki bir süreç başlamıştır.

Olayın basında ve sosyal medyada yer bulmasıyla suç isnad edilen kişi üzerinden ve bir takım gerçek dışı ifadelerle konu Ensar Vakfı’nı karalama kampanyasına dönüştürülmüştür.

Öncelikle bilinmelidir ki olayın faili olarak zikredilen kişinin vakfımızla üyelik dâhil hiçbir irtibatı bulunmamaktadır.Yalnızca 2013 yılında 5 aylık bir süre için gönüllü olarak vakfımız şube merkezinde etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş ve o tarihten sonra Ensar Vakfı’nın hiçbir çalışmasında yer almamıştır. Şu aşamadaüzerinde gizlilik kararı olan dosyadaiddia edilen eylemlerle ilgili Vakfımızı irtibatlandıracak bir bilgiye sahip bulunmamaktayız.

Ayrıca suçun şahsiliği ilkesi göz ardı edilerek bir kişi üzerinden yüzbinlerce gönüllüsü olan bir kurumun ve düşüncenin hedef gösterilmek suretiyle iftiralara maruz bırakılması isnat edilen suça ortak olmaktır. Bu iftiraları atanların amacının çocukların istismar edilmesini kınamak değil, inanan insanları itibarsızlaştırmaya çalışmak olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Ensar Vakfı, 37 yıldır bursları, yurt imkânları, ihtisas merkezleri ve yayınları ile ülkemizin dört bir köşesinde vakıf hizmeti sunan, insana hizmet şiarıyla yola çıkmış ve bu hizmetin ifâsını insanı her daim değerli gören bir anlayışla yerine getirmiş bir vakıftır.

Bu türden bir olayın şüyuunun bile Ensar Vakfı’nın tüm birimleri, tüm üyeleri ve her şeyden önce vakfımızın 37 yıllık muteber geçmişi için kabul edilemez, üstü örtülemez ve peşi bırakılamaz bir olay olduğu herkesçe bilinmelidir. Failin hakkındaki söz konusu iddiaların gerçek çıkması halinde hak ettiği en ağır cezayı alması için gereken mücadeleyi vereceğiz.
Değerli halkımızın konunun üstüne gidilmesine ilişkin hiçbir endişe taşımamasını, vakıf olarak yaşanan mağduriyeti hepimizin hissettiğini ve tüm gelişmeleri birinci kaynaktan duyuracağımızı, adaletin tecelli edeceğine dair inancımızla birlikte bilinmesini isteriz.

Bu çirkin hadiseyi kendileri ve siyasi görüşleri için bir fırsata çevirmek isteyenler, Ensar Vakfı'na, yöneticilerine, bağışçılarına ve Ensar camiasına yönelik ahlaksızca bir linç kampanyası başlatmışlardır. Bu iğrenç olayı kullanarak Vakfımızın adını karalamaya çalışan, itibar suikastı için tüm çirkefliklerini ortaya saçan kötü niyetli kişi ve gruplara yönelik hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Önümüze ne tür engeller çıkarsa çıksın değerlerine bağlı bir nesil yetişmesi için hız kesmeksizin daha çok çalışacağız."

Yorumlar