Belçika'nın PKK kararı protesto edildi

Terör örgütü PKK'nın saldırılarını 'terör' olarak görmeyen Belçika, Ankara'da büyükelçilik binası önünde protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Belçika'nın PKK kararı protesto edildi
Sonhaberler /Haber Merkezi

Korucular, şehit aileleri ve gazilerden oluşan bir grup, Belçika'da bir mahkemenin, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini "silahlı mücadele" olarak değerlendirmesini protesto etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, Emekli Uzman Jandarmalar Derneği ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri Derneği üyelerinden oluşan grup, Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı.

Ellerinde, "Terörü desteklemeyi bırak" ve "Teröristleri masum gösterme Belçika" yazılı dövizler taşıyan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu.

"TERÖRÜN YANINDA OLAN BİZİM KARŞIMIZDADIR"

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, hiçbir terör örgütünün Türkiye'nin geleceğini gölgeleyemeyeceğini söyledi.

Aylar, "Terör örgütlerine kol kanat geren, hamilik yapan tüm çevreler şunu çok iyi bilsinler ki; Türk milletine ihanet eden asla abad olamaz. Eninde sonunda belasını bulur. PKK ve FETÖ başta olmak üzere, Türkiye'ye doğrudan ve dolaylı açık bir savaş yürüten örgütlerin yanında olan, bizim karşımızdadır." dedi.

Lokman Aylar, Belçika ile Türk halkının arasında güçlü bir bağ olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Belçika halkı bizim dostumuzdur. Belçika hükümeti, aramızdaki bu güçlü bağı terör örgütlerinin yalanlarına tercih ederse, kaybeden kendisi olur. Bizim Belçika'ya karşı hiçbir husumetimiz yoktur. Talebimiz, Belçika'nın bize husumet besleyenlere kalkan olmaması, yataklık yapmamasıdır. Kendi ülkesini bölmek için silahlı eylem yapanlara nerede izin verilmiştir ki ülkemizde izin verilsin?"

Avrupa devletlerine "terör örgütü hamiliği yapmama" çağrısında bulunan Aylar, "Türkiye'nin dostluğu ne kadar değerliyse, bu milletin husumeti de o kadar şedittir." diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından elçilik girişine siyah çelenk bırakan grup daha sonra dağıldı.

Yorumlar