Bakan Kurtulmuş'tan bayram tatili açıklaması

Bakanlar Kurulu'nun Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması yönünde bugün karar alması bekleniyordu; ancak beklenen karar sonraki toplantılara kaldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, karar için henüz erken olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kurtulmuş'tan bayram tatili açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu'nun Ramazan Bayramı tatiliyle ilgili merak edilen kararı alması bekleniyordu; ancak beklenen karar bugün çıkmadı. Bakanlar Kurulu'nda alınması beklenen kararla Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması bekleniyor. Daha önceki yıllara bakıldığında da uygulamaların genelde bu şekilde olduğu görülüyor. Haftanın tam ortasına denk gelen 3,5 günlük resmi bayram tatilinin 1,5 gün eklenerek 5 gün olması, hafta sonlarıyla birlikte 9 gün olması bekleniyor. 

BAKAN KURTULMUŞ: DAHA ERKEN

Konuyla ilgili bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, bir soru üzerine, konuyla ilgili henüz bir arar alınmadığını ilerleyen günlerde bir açıklama yapacaklarını söyledi. 

Turizmcilerin önerisiyle Ramazan Bayramı tatili kararının bu yıl erken açıklanması gündeme gelmişti. Rusya krizi nedeniyle zor günler turizmciler, Ramazan Bayramı tatili kararının erken açıklanmasıyla yerli turistin önceden tatil programı yapabileceğini belirtmişlerdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının, Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söylemişti. 

2016 yılı Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3'üncü günler kutlanacak.

Yorumlar

Temel candan Bu mantiktaki Milletler kole olur bu mantigi isleten bir başka ulke varmi