Ayvalık'ta okullara 'yağış' tatili

Ayvalık'ta ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Şiddetli yağış nedeniyle Ayvalık ve Altınoluk'ta birçok evi su bastı.

Google Haberlere Abone ol
Ayvalık'ta okullara 'yağış' tatili

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede, son 24 saatte metrekareye yaklaşık 215 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Şiddetli yağış nedeniyle ilçede ev ve iş yerlerinde su baskınları oluştuğunu, ulaşımın aksadığını dile getiren Nazlı, "İlçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdik." dedi.

Nazlı, hasar tespit çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başladıklarını kaydetti.

Ayvalık'ta şiddetli yağış sel getirdi. İzmir Çanakkale karayolu gece saatlerinde çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken can kaybı olmadı.

Ayvalık'ın Altınova mahallesinde dün saat 22.00'den itibaren etkili olan şiddetli yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Dağlardan akan sel sularının da etkisiyle yaklaşık 400 koyun telef oldu. İzmir Çanakkale E-87 kara yolu saat 01.00'den 06.00'ya kadar çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yolcuların bazıları otobüslerde, bazıları da dinlenme tesislerinde yolun açılmasını bekledi. Altınova sahil kesiminde bulunan birçok evin ilk katı sular altında kaldı. Dağlardan gelen sel suları Tariş 979 No'lu Zeytinyağı Fabrikası'nda da taşkınlara neden oldu. Sel suları fabrikanın içindeki 10 tonluk yağ tanklarının karayoluna ve çevredeki tarlalara sürüklenmesine neden oldu.

Ayvalık'ta benzer bir sel felaketinin 3 yıl önce yaşandığını söyleyen Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, itfaiye, polis ve karayolları ekiplerinin çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde gece boyu aralıklarla etkili olan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolup taştı. Altınoluk'taki Şahin Deresi çevresindeki 25 evi su bastı.

Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde dün öğlen başlayan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Akşam etkisini arttıran yağmur nedeniyle yollar suyla dolup taştı. Tamamı Şahin Deresi çevresinde bulunan 25 evde, su baskını yaşandı. İtfaiye ve belediye ekipleri baskın yaşanan evlerde, suların tahliyesi için çalışma başlattı. Edremit merkezde de şiddetli yağmur etkisini gösterdi. Önemli noktalarda önlem alan itfaiye ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gece boyu mesai yaptı.

Yorumlar