Atanmış öğretmen PKK saflarında öldürüldü

Sur'daki çatışmada öldürülen Erdal Tekin’in, Lice Ahmet Toprak Çok Programlı Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Atanmış öğretmen PKK saflarında öldürüldü

Son Haberler Logo

Atanamadığı için intihar girişimlerinde bulunan, hiç istemediği işleri yapan binlerce öğretmen atanmayı beklerken; ataması yapılan öğretmenlerden biri Diyarmbakır'da PKK saflarına katılarak çatışmalara girdi. Atanmış öğretmen çıkan çatışmalarda öldürüldü. 

Diyarbakır'ın Sur’da geçen hafta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Erdal Tekin’in, Lice Ahmet Toprak Çok Programlı Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olduğu ortaya çıktı. Bu arada, Diyarbakır Valiliği, Sur’da ikamet edenlerin dışında ilçeye girişlerin bugün saat 12.00'den itibaren ikinci bir emre kadar yasaklandığını duyurdu.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, ‘Zana Andok’ kod adını kullanan Tekin’in, 2015’in şubat ayında öğretmen olarak atandığı ve mayıs itibarıyla PKK saflarına katıldığı belirlendi.

Öğretmenliği bıraktıktan sonra bir grup öğrenciyle terör örgütüne katılan Tekin’in ağustos ayına kadar maaş aldığının anlaşılması üzerine ihmal ile ilgili dönemin okul yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Yorumlar